14.10.14

Ο ρόλος της δικηγόρου Αμάλ Αλαμουντίν...


... στην διεκδίκηση των Γλυπτών.
ΤΩΡΑ - Συνάντηση στο υπουργείο Πολιτισμού (ΒΙΝΤΕΟ).
To παρασκήνιο...

Μια δικηγόρος-σταρ, ένας αρχαιολόγος και οι εκπρόσωποι ενός μεγάλου βρετανικού δικηγορικού γραφείου βρίσκονται στην Αθήνα. Ο στόχος; Η ...

διερεύνηση των νομικών οδών για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

«Είμαι πολύ χαρούμενη που βρίσκομαι εδώ. Η πρόσκληση ήταν πολύ τιμητική. Σας ευχαριστώ πολύ», δήλωσε μόλις έφτασε στην Αθήνα η 36χρονη δικηγόρος Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει, η γυναίκα που κυριάρχησε το τελευταίο διάστημα στην παγκόσμια life style (και όχι μόνο) ειδησεογραφία εξαιτίας του γάμου της με τον σταρ του κινηματογράφου Τζόρτζ Κλούνει.



Ο διάσημος ηθοποιός τον περασμένο Φεβρουάριο είχε ταχθεί υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα. Ωστόσο, όπως προκύπτει, η σύζυγος του πλέον, Αμάλ Αλαμουντίν είχε εμπλακεί με το ζήτημα νωρίτερα ως δικηγόρος, με ειδίκευση στο διεθνές δίκαιο και στα ανθρώπινα δικαιώματα, εργαζόμενη στο δικηγορικό γραφείο «Doughty Street Champers» του διακεκριμένου νομικού Τζέφρι Ρόμπερτσον.

Πως έχει όμως το story που έφερε την Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει, λίγες ημέρες μετά τον πολυσυζητημένο γάμο της, στην Αθήνα και στα ραντεβού με τον Κώστα Τασούλα και τον Αντώνη Σαμαρά την Τετάρτη στο Μαξίμου;



Σύμφωνα με το «Έθνος», ο αρχαιολόγος και πρόεδρος του παγκοσμίου συνδέσμου για την επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα Ντέιβιντ Χιλ είχε έρθει σε επαφή με τον δικηγόρο Νόρμαν Πάλμερ, ζητώντας του να διερευνήσει τις νομικές επιλογές που θα είχε η Ελλάδα στην περίπτωση που αποφάσιζε να διεκδικήσει δικαστικά τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει ήταν μία από τους έξι νομικούς που συνέταξαν τη συγκεκριμένη έκθεση για το θέμα της επιστροφής των Μαρμάρων στη χώρα μας το 2011.

«Για πρώτη φορά ζητήθηκε από τον Ρόμπερτσον και την κ. Κλούνεϊ να παράσχουν νομικές συμβουλές στην ελληνική κυβέρνηση γι' αυτό το θέμα το 2011», αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του δικηγορικού γραφείου στο οποίο εργάζεται η Αμάλ Αλαμουντίν-Κλούνει...    



TΩΡΑ - Στο υπουργείο Πολιτισμού η Αλαμουντίν

Χωρίς να προχωρήσει σε δηλώσεις, αποχώρησε, πριν από λίγο, η Αμάλ Αλαμουντίν από κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, προκειμένου να κατευθυνθεί προς το υπουργείο Πολιτισμού.
Η κυρια Αλαμουντίν θα έχει συνάντηση με τον υπουργό, Κωνσταντίνο Τασούλα, με κεντρικό θέμα συζήτησης το θέμα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.
Δείτε το βίντεο


ππηγες topontiki,enikos, ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: