9.10.14

Αν προλάβουν βέβαια...


Συνολικά 14 άτομα προκρίθηκαν για τη θέση του προέδρου και 57 για τα τέσσερα μέλη του ΔΣ της ΝΕΡΙΤ. Αν προλάβουν βέβαια.
Ήδη οι...
φάκελοι με τις υποψηφιότητες για τις θέσεις του προέδρου και των μελών του Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ βρίσκονται στα χέρια της τριμελούς επιτροπής, την οποία αποτελούν οι πρόεδροι του ΕΣΡ, του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους. Το θέμα είναι αν θα προλάβουν βέβαια οι υποψήφιοι να διοριστούν στις συγκεκριμένες θέσεις ή θα έχει πέσει αυτή η κυβέρνηση (αμήν!) και θα γίνει η ΝΕΡΙΤ ξανά ΕΡΤ σύμφωνα και με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ανάμεσα στους δεκατέσσερις που διεκδικούν τη θέση του προέδρου της ΝΕΡΙΤ είναι ο δημοσιογράφος Δημήτρης Ρίζος, ο καθηγητής Γιώργος Προκοπάκης (που ήταν για λίγους μήνες πρόεδρος της ΝΕΡΙΤ και αποπέμφθηκε), ο Στέλιος Συρμόγλου, επικεφαλής στο «Έργο Πολιτών», μία Μη Κυβερνητική Οργάνωση που πήρε 7,5 εκατ. ευρώ από το κράτος, ο δικηγόρος Γιώργος Κόκκας, συντονιστής του Κινήματος για την «Aμεση Δημοκρατία» κ.ά.
Την τελική απόφαση βέβαια δεν θα την πάρουν οι τρεις πρόεδροι, του ΑΣΕΠ και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, απλώς θα γνωμοδοτήσουν. Για το διορισμό του προέδρου και των μελών θα αποφασίσει η Υπουργός και η διάσκεψη των προέδρων της Βουλής με απλή πλειοψηφία. Το κυβερνών κόμμα δηλαδή. Αν προλάβει, επαναλαμβάνω.

 Δημήτρης Κανελλόπουλος

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: