20.10.14

Λαφαζάνης: Πιο ενωμένος από ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ ...

Λαφαζάνης: Πιο ενωμένος από ποτέ ο ΣΥΡΙΖΑ - Τι απαντάει στην Βούλτεψη 
Τι απαντάει στην Βούλτεψη...
Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ, απαντώντας στην κυβερνητική εκπρόσωπο, ενώ επισήμανε ...
τη  θέση της Κουμουνδούρου για κούρεμα του χρέους.
«Τώρα διακόπτω από μια συνάντηση που είχα με τον κ. Μητσοτάκη και τον δήμαρχο Κερατσινίου και Βγάλαμε πρώτα την φωτογραφία για το χιλιάρικο και μετά του είπα για τους 27 υπό απόλυση στον δήμο», τόνισε αρχικά με χιούμορ ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε απαντώντας στην κ. Βούλτεψη:
«Η κ. Βούλτεψη εξ ιδίων κρίνει τα αλλότρια. Το πολιτικό κατεστημένο αυτής της χώρας δεν έχει αντιληφθεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα δημοκρατικό κόμμα και το να καταθέσεις μια τροπολογία δεν σημάνει τίποτα. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο ενωμένος από ποτέ. Χωρίς δημοκρατία στο εσωτερικό ενός κόμματος, δεν μπορείς να προχωρήσεις», σχολίασε ο κ. Λαφαζάνης και συνέχισε:
«Αν οι αντιθέσεις είναι αγεφύρωτες και αφορούν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων δεν μπορεί να υπάρξει συνύπαρξη. Εμείς δεν έχουμε τέτοιου είδους διαφορές στον ΣΥΡΙΖΑ που να μην επιτρέπουν να διατυπώνουμε έναν ισχυρό λόγο».
«Η συλλογική μας κατεύθυνση είναι ότι θα διεκδικήσουμε με όλα τα μέσα που διαθέτουμε τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους και θα το κάνουμε αυτό γιατί αυτό που μας ενδιαφέρει πρώτα και κύρια είναι να επιβιώσει αυτός ο τόπος και να έχει μέλλον. Είναι δυσβάσταχτο το χρέος, πνίγει την κοινωνία. Είναι μαχαιριά πισώπλατη αυτό που είπε ο κ. Σαμαράς στη Βουλή ότι το χρέος είναι βιώσιμο. Όλοι σχεδόν ομόφωνα οι οικονομολόγοι μιλάνε για κούρεμα του ελληνικού χρέους. Το κούρεμα όμως είναι απαγορευμένη λέξη για το ελληνικό κυβερνητικό μπλοκ», σημείωσε ακόμα ο κ. Λαφαζάνης ενώ σχετικά με την «επίθεση» των αγορών είπε:
«Μετά από τις εξαγγελίες του κ. Σαμαρά ότι η χώρα δεν θα χρηματοδοτηθεί από το ΔΝΤ μέχρι το 2016 και ότι αυτή η νέα πορεία θα μας απαλλάξει από το μνημόνιο, διαψεύσθηκε παταγωδώς. Η κυβέρνηση ταπεινώθηκε, ευτελίστηκε σε δύο 24ωρα από τις αγορές και αναγκάστηκε να αποδεχθεί αυτή την πιστωτική γραμμή χρηματοδότησης η οποία σημαίνει ότι η Ελλάδα θα μπει σε νέο πρόγραμμα. Η Ελλάδα μπαίνει σε μια δεύτερη φάση η οποία φοβάμαι ότι θα είναι εξίσου επώδυνη και βασανιστική με την πρώτη. Εμείς ζητάμε να απεμπλακούμε από οποιαδήποτε ευρωπαϊκή κηδεμονία. Πρόγραμμα και κηδεμονία της χώρας, σημαίνει συνέχιση της καταστροφής. Αυτό δεν είναι αποδεκτό από τον ΣΥΡΙΖΑ, αυτό θα καταργηθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ».
«Πρέπει να γίνει μια μεγάλη εκστρατεία με επιχειρήματα με αυτή την άποψη πρώτα από όλα στις Ευρωπαϊκές κοινωνίες. Η κρίση δεν είναι μόνο Ελληνική. Εδώ έχουμε τρία τρίμηνα συνεχή όπου είναι σε ύφεση Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία ταυτόχρονα. Τα αδιέξοδα στην Ευρωζώνη είναι μεγάλα. Έχουμε υποτροπή της κρίσης στην Ευρωζώνη. Νομίζω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ χτυπάει από την Ελλάδα, ένα ισχυρό καμπανάκι. Βεβαίως εμείς θα παλέψουμε το θέμα του χρέους, με όλα τα δυνατά δημοκρατικά μέσα, με την έγκριση και τη στήριξη του Ελληνικού λαού, πιστεύω ότι θα έχουμε μια καλή κατάληξη. Αν δεν μπορέσουμε να έχουμε ένα θετικό αποτέλεσμα η χώρα μας θα περιπλανάται επί πολλές δεκαετίες», τόνισε ακόμα ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος, και πρόσθεσε:
«Αν εγκρίνει ο ελληνικός λαός το πρόγραμμά μας, εφόσον στηρίζει την κατεύθυνση αυτή, εμείς έχουμε τις δυνατότητες να προχωρήσουμε σε αυτή την κατεύθυνση με επιτυχία. Είναι ο τελευταίος προϋπολογισμός αυτός που κατατίθεται, χωρίς να έχει εγγεγραμμένο και το χρέος που έχουν τρίτες χώρες απέναντί μας, όπως είναι το κατοχικό δάνειο. Δεν γίνεται να μην γράφουμε τις απαιτήσεις που έχουμε κι εμείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: