27.10.14

Και η γιορτή στα κάγκελα...

«Ιδεολογικά εγώ είμαι εναντίον των μαθητικών παρελάσεων. Ένα πράγμα, όμως, που με ενόχλησε ιδιαίτερα είναι τα κάγκελα. Δεν είναι ...
δυνατόν να κάνουμε παρελάσεις και να έχουμε απλωμένη σε όλη την Τσιμισκή κάγκελα. Για ποιον τις κάνουμε τις παρελάσεις; Εάν δεν έρθουν οι γονείς να δουν τα παιδιά τους να παρελαύνουν, τι νόημα έχει μια μαθητική παρέλαση;»
Ο Γιάννης Μπουτάρης περιέγραψε ευστόχως την εικόνα της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη. Ήταν αντίστοιχη της αμηχανίας με την οποία αντιμετωπίζουμε τις εθνικές επετείους τα τελευταία χρόνια. Και εν τέλει είναι να απορείς: για ποιο λόγο να γίνονται όλα αυτά αν είναι να μας φέρνουν σε πιο δύσκολη θέση;
«Τα μέτρα αυτά δεν συνάδουν ούτε με το πνεύμα, ούτε με την ουσία του τριημέρου, είναι υπερβολικά και απαράδεκτα» είπε ο περιφερειάρχης Α. Τζιτζικώστας.
Είναι εξαιρετικά πιθανό στις παρελάσεις της Τρίτης να δούμε, πάλι, ακραία φαινόμενα που θα προσβάλλουν τις εκδηλώσεις και το συναίσθημα των ανθρώπων που τις παρακολουθούν. Ο «ακτιβισμός» στις παρελάσεις τείνει να γίνει παράδοση. Κάποια στιγμή θα αποδεχθούμε και τα κάγκελα. 
protagon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: