4.10.14

Δε χρειαζόμαστε την τρόικα λέει και ο Ευ. Βενιζέλος...



«Έχουμε την ευκαιρία να γυρίσουμε σελίδα και να ξεκινήσουμε την έξοδό μας από την κρίση και το μνημόνιο. Αλλά ο πρώτος παράγοντας για μια πραγματική αλλαγή είναι η πολιτική σταθερότητα, μια νέα αφήγηση και η ...
εμπιστοσύνη των πολιτών στις προοπτικές της ζωής μετά την κρίση» τονίζει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, σε συνέντευξή του στην ισπανική εφημερίδα El Pais.
Ειδικότερα ο κ. Βενιζέλος αναφέρει:
Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο ενός ακόμα προγράμματος για την Ελλάδα, ο κ. Βενιζέλος το αποκλείει. Τονίζει: «Στόχος μας είναι να αποφευχθεί η οποιαδήποτε συζήτηση για ένα νέο πρόγραμμα, γιατί σε οικονομικό και δημοσιονομικό επίπεδο είμαστε σε θέση να προχωρήσουμε χωρίς αυτό. Δεν χρειαζόμαστε πλέον την τρόικα».
Απαντά, δε, εμμέσως καταφατικά στην ερώτηση αν οι Βρυξέλλες έκαναν λάθος «με τη σκληρότητα των περικοπών». «Αυτή η γρήγορη και σκληρή δημοσιονομική προσαρμογή δεν ήταν επιλογή μας» λέει.
Σχετικά με τη μεγάλη δημοσκοπική πτώση του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Βενιζέλος αναλαμβάνει μέρος της ευθύνης. «Απόφασή μας ήταν να πολεμήσουμε μόνοι μας την κρίση, χωρίς την απαραίτητη συναίνεση και τη συνευθύνη των άλλων κομμάτων, ειδικά των συντηρητικών της ΝΔ» αναφέρει. Επίσης, αποδίδει την πτώση του ΠΑΣΟΚ στο γεγονός ότι η κοινωνική του βάση είναι πολύ δύσκολο ν΄αποδεχτεί μια αντίστροφη πορεία, από εκείνη που ακολουθούσε το Κίνημα. Εκτιμά ότι το ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να ανακτήσει τη βάση του με το «να ανασυντάξει τη Δημοκρατική Παράταξη, την κεντροαριστερά».
Χαρακτηρίζει τον ΣΥΡΙΖΑ «παράδοξο φαινόμενο», που, ωστόσο, έχει ενσωματώσει μέρος της αντίδρασης της βάσης του ΠΑΣΟΚ και επιπλέον, σημειώνει ότι αντιλαμβάνεται τον θυμό του κόσμου, αλλά, προσθέτει, «ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι δεν υπάρχει σχέδιο Β».

Δεν υπάρχουν σχόλια: