4.10.14

Τσίπρας: «Η Ευρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν τον ξορκίζει»...



Αρθρο του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, στην "Εφημερίδα των Συντακτών"...
Μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να διαπραγματευθεί επαναλαμβάνει ο Αλέξης Τσίπρας, εξαπολύοντας νέα επίθεση στην κυβέρνηση Σαμαρά, που όπως λέει, «αντί να απαιτεί τη χαλάρωση της θηλιάς στον λαιμό της, ζητάει να...
παραμείνει σφιχτή».

Σε άρθρο του στην «Εφημερίδα των Συντακτών», ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποστηρίζει ότι «το μοντέλο της τρόικας πεθαίνει υπό το βάρος της ελληνικής αποτυχίας». «Αντί η Ελλάδα να σέρνει τον χορό της διεκδίκησης στην Ευρώπη για την αναγκαία αλλαγή πολιτική, κραδαίνοντας τα δραματικά αποτελέσματα από το πρόγραμμα της εσωτερικής υποτίμησης, με την κυβέρνηση Σαμαρά επιδεικνύει αξιοσημείωτη επιμονή στο αυτομαστίγωμα του success story», αναφέρει χαρακτηριστικά.

«Η στρατηγική του 2012 που έχει επιλέξει ο Αντώνης Σαμαράς απομονώνει τη χώρα από τους φυσικούς της συμμάχους», επισημαίνει, μεταξύ άλλων, και προσθέτει:

«Η Ελλάδα έχει σήμερα όλες τις δυνατότητες να μετατραπεί από πειραματόζωο της κρίσης σε χώρα εμβρυουλκό μιας νέας ελπίδας στην Ευρώπη. (…) Σήμερα όλοι έχουν καταλάβει ότι ο λαός μας υπέφερε άδικα και έχει γίνει το εξιλαστήριο θύμα. Γι’ αυτό και τώρα υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες. Γι’ αυτό σήμερα η Ευρώπη ακούει τον ΣΥΡΙΖΑ. Δεν τον ξορκίζει.»

Όπως αναφέρει, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωνε μέτρα που σήμερα ανακοινώνουν θεσμικοί πυλώνες της Ευρώπης, όπως ο Μάριο Ντράγκι, οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος «μάς εγκαλούσαν ως δήθεν ακραίους που θα βγάζαμε την Ελλάδα από την Ευρώπη».

«Ο κ. Σαμαράς ούτε θέλει ούτε μπορεί να διαπραγματευτεί. Ακριβώς γιατί πλέον έχει ταυτιστεί με το μνημόνιο και την καταστροφή», συμπληρώνει ο κ. Τσίπρας. «Προετοιμαζόμαστε συστηματικά για την πραγματική, επίπονη και δύσκολη διαπραγμάτευση που μόνον εμείς μπορούμε να κάνουμε», σημειώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: