27.10.14

"Δεν θα δεχθούμε μονομερείς ενέργειες"...

Ένωση Ακολούθων ΤύπουΑνακοίνωση από Ένωση Ακολούθων Τύπου:

Στο πλαίσιο εφαρμογής του ΠΔ 102/28.8.2014 για το...
νέο Οργανισμό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας και της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης, το ΔΣ της ΕΝΑΤ έχει επανειλημμένα εκφράσει τον έντονο προβληματισμό του Κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας. Επισημάνθηκαν αφενός ανορθολογισμοί, επικαλύψεις και ασάφειες στη δομή του νέου Οργανισμού και αφετέρου ελλιπής αναφορά και στρεβλώσεις σε θέματα υπηρεσιακής κατάστασης των στελεχών του εξειδικευμένου Κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας.

Η ΕΝΑΤ, με υπευθυνότητα και πλήρη σεβασμό του υπηρεσιακού περιβάλλοντος, απέφυγε μέχρι σήμερα να προβεί σε οποιεσδήποτε κινήσεις πέραν της εποικοδομητικής συμβολής μέσω ενημέρωσης και υποβολής προτάσεων σύμφωνα με τις πραγματικές υπηρεσιακές ανάγκες που στοχεύουν στη βέλτιστη οργάνωση της Υπηρεσίας.

Η τοποθέτηση του συνόλου των μελών του Κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας σε οργανικές θέσεις της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Προβολής, στις δύο σχετικές Δ/νσεις – Δ/νση Σχεδιασμού και Πληροφόρησης και Δ/νση Επικοινωνίας και Προβολής – με εξειδικευμένο εργασιακό αντικείμενο τα θέματα διεθνούς επικοινωνίας, πρέπει να θεωρείται αυτονόητη.

Στις ανωτέρω οργανικές μονάδες (2 Δ/νσεις και 7 Τμήματα), λόγω υπηρεσιακού αντικειμένου, πρέπει επίσης να θεωρείται αυτονόητο ότι προΐστανται στελέχη από τον Κλάδο Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας.

Ο Ν. 3166/2003, ο οποίος προσδιορίζει τις αρμοδιότητες και τα καθήκοντα όλων των μελών του Κλάδου που υπηρετούν στα ΓΤΕ εξωτερικού και στην Κεντρική Υπηρεσία, πρέπει να ισχύει και να εφαρμόζεται ρητά.

Η αμφισβήτηση οποιουδήποτε εκ των ανωτέρω συνιστά ανασφάλεια δικαίου και δημιουργεί πολλά ερωτηματικά. Η ΕΝΑΤ δεν είναι διατεθειμένη να αποδεχθεί μονομερείς ενέργειες, οι οποίες πλήττουν πασιφανώς ακόμη και τα πλέον πρόδηλα εργασιακά δικαιώματα και τις αρμοδιότητες που απορρέουν από την εξειδίκευση του Κλάδου. Είναι σαφές ότι η κατεύθυνση που ακολουθεί η εφαρμογή του νέου Οργανισμού οδηγεί σε απαξίωση του εξειδικευμένου Κλάδου Συμβούλων και Γραμματέων Επικοινωνίας. Δημιουργεί αδιέξοδες συνθήκες που απειλούν να διαταράξουν το εργασιακό περιβάλλον της Υπηρεσίας και απαξιώνει τις προσπάθειες και τη σταθερή προσήλωση όλων των μελών του Κλάδου για τη βέλτιστη προβολή της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό...
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: