9.10.14

Γιατί δεν βγάζει τα γυαλιά του, ο Ψινάκης...

Ενα βήμα πριν από την τύφλωση ο Ψινάκης: Πώς γλίτωσε στο παρά πέντε τη μεταμόσχευση κερατοειδούς


Τη Δευτέρα, όταν κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στο πλαίσιο του Μαραθωνίου της Αθήνας, προκάλεσε έκπληξη το γεγονός ότι ο νέος δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης δεν έβγαζε...
με τίποτα τα γυαλιά ηλίου.

Ο ίδιος τότε θεώρησε αναγκαίο να αιτιολογήσει αυτή την επιλογή του: «Να σας εξηγήσω πρώτα γιατί φοράω τα γυαλιά μου. Δεν είναι από αγένεια, είχα έναν τραυματισμό πριν από λίγες ημέρες και το θέαμα είναι αποτρόπαιο. Σας προφυλάσσω εικαστικά».

Σήμερα, η εφημερίδα Espresso αποκαλύπτει ότι ο δήμαρχος Μαραθώνα είχε μια πολύ σοβαρή περιπέτεια υγείας που λίγο έλειψε να του στοιχίσει την όρασή του. Μάλιστα, φέρεται στο παρά πέντε να γλίτωσε από λεπτή χειρουργική επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς χιτώνα.

Οπως είπε άτομο του στενού του περιβάλλοντος στην εφημερίδα, λίγες ημέρες πριν από την ορκωμοσία του, ο Ηλίας Ψινάκης θέλησε να δει από κοντά μέρος του συστήματος ύδρευσης της περιοχής, οι αγωγοί του οποίου είναι κατασκευασμένοι από αμίαντο. Η τραγική ειρωνεία, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, είναι ότι ο Ηλίας Ψινάκης είχε ήδη εκφράσει τους φόβους του πως το συγκεκριμένο υλικό εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία των κατοίκων, καθώς πρόκειται για ένα απαρχαιωμένο δίκτυο που κατασκευάστηκε το 1920.

Ωστόσο, με τη συνοδεία επιστημονικού κλιμακίου βρέθηκε σε ένα σημείο του συστήματος προκειμένου να ληφθεί δείγμα, το οποίο θα υποβαλλόταν σε εργαστηριακή εξέταση. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο Ηλίας Ψινάκης ανέλαβε να ξύσει τη σκουριά από έναν σωλήνα, όμως την ίδια στιγμή πετάχτηκαν ρινίσματα αμιάντου και μπήκαν στα μάτια του. Εκείνη την ώρα, ο δήμαρχος Μαραθώνα δεν έδωσε σημασία τόσο που δεν είχε καταλάβει ότι είχε μέσα στα μάτια του τα ρινίσματα. Ομως, όπως αναφέρει άτομο του περιβάλλοντός του στην Espresso, μετά την πάροδο δύο ωρών παρουσιάστηκε πρήξιμο. Ο οφθαλμίατρος που τον εξέτασε τον ενημέρωσε ότι αυτό που του συνέβη ήταν τόσο σοβαρό που θα μπορούσε ακόμη και να του στοιχίσει την όρασή του και πως από καθαρή τύχη δεν χρειάστηκε να υποβληθεί σε επέμβαση μεταμόσχευσης κερατοειδούς χιτώνα. Για αυτόν τον λόγο του συνέστησε τουλάχιστον για μία εβδομάδα να παραμένει σε κλειστούς χώρους, ενώ ο δήμαρχος Μαραθώνα ακολουθεί και συγκεκριμένη φαρμακευτική αγωγή...
 iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: