12.10.14

Αναστασιάδης: Δεν συνομιλώ υπό απειλή...

anastasiadis
Η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν πρόκειται να επιστρέψει στις συνομιλίες, υπό τον εκβιασμό και την απειλή της Άγκυρας, τόνισε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, λέγοντας ότι «επιθυμούμε ειρηνικές συνομιλίες και όχι διάλογο υπό την...
απειλή των πολεμικών πλοίων της Τουρκίας».
Σε ομιλία του στην αντικατοχική εκδήλωση του Δήμου Μόρφου, ο πρόεδρος Αναστασιάδης ξεκαθάρισε ότι οι τουρκικές προκλήσεις δεν άφησαν άλλη επιλογή στην κυβέρνηση από την αναστολή της συμμετοχής στις συνομιλίες. «Είναι χρέος και οφειλή μας προς τις αρχές του διεθνούς δικαίου, προς τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και προς τον κυπριακό λαό που επιθυμεί λύση του Κυπριακού, να αντιδράσουμε με τον εντονότερο τρόπο και να διακηρύξουμε την αντίδρασή μας στις απαράδεκτες τουρκικές προκλήσεις», ανέφερε.
Σημείωσε ότι δεν πρόκειται να μπει σε παιγνίδια επίρριψης ευθυνών, τονίζοντας ότι εργάζεται με ειλικρίνεια για λύση του Κυπριακού, που να εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλου του λαού.
Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας επαναβεβαίωσε ότι φυσικός πλούτος ανήκει στο κράτος, προσθέτοντας ότι με τη λύση του Κυπριακού θα επωφεληθούν όλοι οι πολίτες. Σημείωσε επίσης ότι αναμένει από τους φίλους και συμμάχους να ασκήσουν την επιρροή τους, για να δημιουργηθεί το κλίμα για συνέχιση των συνομιλιών για επίλυση του Κυπριακού.
Ταυτόχρονα, ο Ν. Αναστασιάδης έκανε έκκληση για ενότητα στο εσωτερικό, λέγοντας πως «για να αποτρέψουμε τις απειλές, τις βλέψεις και τις επεκτατικές πολιτικές της Άγκυρας χρειάζεται ενότητα δυνάμεων, χρειάζεται ομόψυχα να δώσουμε τα μηνύματα πως δεν θα δεχθούμε μέσα από την ανοχή, τη δημιουργία νέων τετελεσμένων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: