26.10.14

Το ’πε το ’πε, ο παπαγάλος...

Στην οδό των θυσιών οι βουλευτές, οι οποίοι υπέστησαν μείωση των αποδοχών τους κατά 50%. Κι έτσι και υπολογίσεις και τον φόρο, οι μειώσεις φθάνουν τα 60%. 

Δεν βγαίνουμε, μάνα μ’, κλαιγόταν στον...
Γώργο Κουβαρά στο Action 24, ο παπαγάλος της κυβέρνησης, Άδωνις Γεωργιάδης.

Τσίμα τσίμα τα φέρνουμε βόλτα. «Πόσα παίρνετε, δηλαδή;», προσπαθούσε να ρωτήσει ο δημοσιογράφος, γιατί ο μπουμπούκος είχε πάρει φόρα και κατά την πάγια τακτική του πυροβολούσε σαν κρυωμένος κ…ς.  Δύο χιλιάδες.  «Τι δύο χιλιάδες;!» γούρλωσε τα μάτια ο δημοσιογράφος. Τόσα πάμε σπίτι μας. Τα υπόλοιπα είναι για τα έξοδα των πολιτικών γραφείων, τις μετακινήσεις, τα διάφορα έξοδα κ.ο.κ. 

«Δύο χιλιάδες για τους βουλευτές της Αττικής, διότι οι βουλευτές της περιφέρειας είναι ακόμη πιο κάτω. Δεν έχει σημασία αν παίρνουμε 5.500 χιλιάδες. Δύο πάμε στο σπίτι μας για να ζήσουμε την οικογένειά μας». «Και να μην υπολογίσουμε τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας. Ξέρετε πόσα ξοδεύει ένας βουλευτής; Μην κοιτάτε που εγώ είμαι τυχερός, γιατί έχω αναγνωρισιμότητα από την τηλεόραση».

«Ενας συνάδελφός σας δημοσιογράφος, πολύ γνωστός, κάποτε φώναζε για τις αποδοχές των βουλευτών, και τώρα, που μπήκε στη Βουλή, μου ’λεγε τις προάλλες ότι δεν βγαίνει».

 Τι δράμα κι αυτό! Να σφιχτούμε οι πολίτες να τσοντάρουμε το κατιτίς για τους εθνοπατέρες που ψωμολυσσάνε. Για το καλό της χώρας, βεβαίως, βεβαίως. Θεέ μου, τι ακούν τ’ αυτάκια μας…

Μαρίνα Πετρούτσου ("ΖΑΠ - ΖΑΠ" - efsyn.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: