10.10.14

Σκουρλέτης: Δεν μας αφορά καμία κυβέρνηση ειδικού σκοπού...

Π. Σκουρλέτης: Δεν μας αφορά καμία κυβέρνηση ειδικού σκοπού (Video)

-"Ονόματα θα δώσουμε όταν εμείς το επιλέξουμε". 

-«Ψάχνετε για δουλειά, κ. Μιχελάκη, γιατί βλέπω παραθέτετε το βιογραφικό σας;».
BINTEO...

«Δεν μας αφορά καμία κυβέρνηση ειδικού σκοπού που θα συνεχίσει την ίδια πολιτική. Θέλουμε ισχυρή κυβέρνηση που θα υπερασπιστεί τη χώρα και...
θα μας βγάλει από την κρίση» δήλωσε στον ΣΚΑΙ ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης. Συμπλήρωσε μάλιστα ότι «Δεν ξέρουμε ποιο είναι το σχέδιο εξόδου από την κρίση της κυβέρνησης, που θα εξασφαλίσει την πολιτική σταθερότητα» αυτή τη στιγμή διαφαίνεται μόνο ο θρυμματισμός της κυβέρνησης, λόγω και του κυβερνητικού της εταίρου».
Υπάρχουν στελέχη της Ν.Δ. που μιλούν «για μια νέα κυβέρνηση, για μία κυβέρνηση ειδικού σκοπού, μήπως απευθύνεται στον κ. Σαμαρά και ουσιαστικά θα μας οδηγήσει σε μία κυβέρνηση Παπανδρέου με συνέχεια Παπαδήμου».
«Δεν μας αφορά αυτή η πρόταση» ξεκαθάρισε ο Π. Σκουρλέτης και αντέτεινε στην κυβέρνηση ότι δεν έχει καμία πρόταση εξόδου από το Μνημόνιο, κανένα σχέδιο εξόδου από την κρίση. «Αν σας πούμε ότι δεν βγαίνετε από το Μνημόνιο, τι θα κάνετε; Γιατί εμείς είμαστε συγκεκριμένοι. Έχουμε πρόταση ότι θα έρθουμε σε επαφή με τις αντίθετες φωνές στην Ευρώπη. Αντίθετα ο κ. Σαμαράς επιμένει να ευχαριστεί τη Μέρκελ. Έχει ευχαριστήσει τη Μέρκελ τρεις φορές. Αυτό δεν είναι διαπραγμάτευση».
«Η κυβέρνηση αυτή δεν έχει παρουσιάσει καμία πρόταση οδικού χάρτη εξόδου. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα, όσα ισχυρίζονται για τέλος του Μνημονίου. Αν εννοεί αυτό που λέει ποιους μνημονιακούς νόμους σκοπεύει να καταργήσει; Αν είμαστε σε φάση εξόδου, τι συζητάνε τότε με την τρόικα, για απολύσεις, λοκ άουτ, 360 ευρώ συντάξεις τα οποία είναι προαπαιτούμενα μνημονιακά, τα οποία τα ψηφίζουν, τα προωθούν και τα συζητούν.  Ο κ. Σαμαράς διεκδικεί «πιστοποιητικό βιωσιμότητας του χρέους από τους δανειστές.»

Ονόματα θα δώσουμε όταν εμείς το επιλέξουμε


«Ονόματα θα δώσουμε όταν εμείς επιλέξουμε ότι θα είναι πιο αποτελεσματικό» είπε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Να υπενθυμίσουμε ότι στη Βουλή έγινε σφοδρή επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ όταν ο Γ. Δραγασάκης αναφέρθηκε στη διαπλοκή και τα συμφέροντα που τη στηρίζουν. Ο Π. Σκουρλέτης παρέπεμψε στην ΑΥΓΗ για τις δεκάδες φωτογραφικές τροπολογίες της κυβέρνησης ως απάντηση στα ονόματα που ζητάει. Θύμισε μάλιστα ότι ο κ. Μητσοτάκης εισήγαγε πρώτος τον όρο, όταν τον έριξε, εναντίον του σημερινού πρωθυπουργού ότι εξυπηρετεί συγκεκριμένα συμφέροντα.

Ο Γ. Μιχελάκης επιχείρησε να διευθύνει ο ίδιος, τη συζήτηση στο πάνελ προτρέποντας για τη σειρά των θεμάτων που θα συζητηθούν, ενώ μας παρέθεσε τη δημοσιογραφική του εμπειρία κάνοντας τον Π. Σκουρλέτη χαριτολογώντας να του πει: «Ψάχνετε για δουλειά, κ. Μιχελάκη, γιατί βλέπω παραθέτετε το βιογραφικό σας;»

Προσπάθησε επίσης να δώσει άλλη μία διάσταση στην κινδυνολογία που χρησιμοποιείται συστηματικά, αν όχι αποκλειστικά εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ από την κυβέρνηση και την προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα βάλει εναντίον της επιχειρηματικότητας έδωσε ο Γ. Μιχελάκης για να λάβει την σαφέστατη απάντηση από τον Π. Σκουρλέτη: «Άλλο διαπλοκή, άλλο επιχειρηματικότητα».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Γ. Μιχελάκης κράτησε σαφείς αποστάσεις από το κήρυγμα μίσους του Βορίδη στη Βουλή, για κακούς και καλούς Έλληνες και προσπάθησε με κάποιο τρόπο «να το μαζέψει».



avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: