11.10.14

Ψυχάρης, Μπόμπολας εγκατέλειψαν τον "Αγγελιοφόρο" ...



...αλλά είναι ακόμη εκδότες του! ...
Με ακυβέρνητο σκάφος στην τρικυμία της κρίσης φαντάζει κατά τις τελευταίες ημέρες o «Αγγελιοφόρος».
To μεγαλύτερο εκδοτικό συγκρότημα της Βόρειας Ελλάδας, που έχει ...

την έδρα του στη Θεσσαλονίκη, στερείται πλέον καθημερινής διοίκησης, οργάνωσης και ελέγχου. Η μέχρι πρότινος γενική διευθύντριά του, Ιωάννα Μακρή, φέρεται να είναι απούσα, λόγω πολυήμερης άδειας, χωρίς να έχει επισήμως αντικατασταθεί, ενώ στελέχη και διοικητικοί υπάλληλοι φαίνεται να δηλώνουν επίσης απόντες από τις θέσεις ευθύνης που κατέχουν. Ως αποτέλεσμα αυτών το εκδοτικό συγκρότημα παρουσιάζει εικόνα έντονης αποδιοργάνωσης, καθώς σημαντικές αποφάσεις για την καθημερινή λειτουργία του αναβάλλονται για αργότερα, ενώ άλλα θέματα διαδικαστικής φύσης παραμένουν σε εκκρεμότητα και δεν επιλύονται.
Στις κεντρικές εγκαταστάσεις της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, της εταιρίας που εκδίδει τον «Αγγελιοφόρο» και σειρά άλλων εντύπων, επικρατεί έκδηλη ανησυχία για την τύχη του συγκροτήματος, το οποίο φέτος συμπληρώνει 18 χρόνια ζωής.
Οι εργαζόμενοι βιώνουν συνθήκες διαρκούς ανασφάλειας, καθώς δεν έχουν ακόμη πληρωθεί το μισθό του Ιουλίου του 2014, ενώ δεν έχουν εξοφληθεί πλήρως τους μισθούς του Αυγούστου και του Σεπτεμβρίου του 2013. Οι οφειλές της εταιρίας προς το προσωπικό διαρκώς συσσωρεύονται, με αποτέλεσμα σήμερα να αντιστοιχούν τουλάχιστον σε 3,5 μισθούς. Εάν μάλιστα αθροιστούν και οι διαφορές αποδοχών από τις συμφωνίες που η εταιρία επέβαλε ατομικώς σε κάθε εργαζόμενο, αλλά η ίδια καταπάτησε χωρίς εξηγήσεις, τότε οι οφειλές αναλογούν τουλάχιστον σε 5,5 μισθούς.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: