24.10.14

Ανοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα...

Ανοιξαν οι ουρανοί στην Αθήνα - Τα πρώτα χιόνια σε περιοχές της Ελλάδας
Τα πρώτα χιόνια σε περιοχές της Ελλάδας (ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ)...
Αισθητή είναι η πτώση της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα από το πρωί της Παρασκευής και αρκετά είναι τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί το τελευταίο 24ωρο.  
Στην...
Αθήνα και σήμερα βρέχει με αποτέλεσμα η κίνηση να είναι αυξημένη λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων, καθώς οι οδηγοί λόγω του ολισθηρού οδοστρώματος και της χαμηλής ορατότητας σε σημεία που βρέχει καταρρακτωδώς οδηγούν με χαμηλές ταχύτητες.

Βόρεια Ελλάδα

Με «τσουχτερό» κρύο ξύπνησαν σήμερα οι κάτοικοι της Μακεδονίας. Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή, ενώ το κρύο και η συννεφιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στις πόλεις της κεντρικής και δυτικής Μακεδονίας.

Στους 8 βαθμούς Κελσίου, με συννεφιά και υγρασία 87%, ήταν το πρωί η θερμοκρασία στη Θεσσαλονίκη, το Κιλκίς, την Κατερίνη, τη Βέροια, και τις Σέρρες.

Στους 7 βαθμούς, με συννεφιά και υγρασία 79%, ήταν η θερμοκρασία στον Πολύγυρο και στους 9 στη Λάρισα. Στους 5 βαθμούς, με βροχή και υγρασία 93%, ήταν το πρωί η θερμοκρασία στην Έδεσσα, τα Γρεβενά, την Κοζάνη και τη Φλώρινα.


Τα Γρεβενά χιονισμένα - Πηγή φωτογραφίας: snowreport.gr

Τα πρώτα χιόνια έπεσαν στο χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας και στο Μιτσικέλι, αλλά και στην Καστοριά όπου αυτήν την ώρα παρατηρείται ασθενής χιονόπτωση στα ορεινά γύρω από το χωριό Ιεροπηγή.

Ηπειρος
Από τα μεσάνυχτα, επίσης, χιονίζει στις κορυφογραμμές της Πίνδου, ενώ τα ορεινά χωριά της Ηπείρου, που βρίσκονται σε υψόμετρο 1250 μέτρα, ντύθηκαν κι αυτά στα λευκά. Στα Μαστοροχώρια της Κόνιτσας, το Δίστρατο, το χιονοδρομικό του Ανήλιου και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο του Ανατολικού Ζαγορίου το χιόνι φτάνει 5-10 εκατοστά, ενώ την νύχτα χιονόπτωση σημειώθηκε και μέσα στο Μέτσοβο.

Η πτώση της θερμοκρασίας είναι αισθητή σε όλη την Ήπειρο. Στην πόλη των Ιωαννίνων ο υδράργυρος νωρίτερα έδειξε 7 βαθμούς, ενώ στις περιοχές που χιονίζει η θερμοκρασία είναι υπό του μηδενός. Στο Μέτσοβο και την Κόνιτσα το θερμόμετρο δείχνει 2-3 βαθμούς.

Οι χιονοπτώσεις ξεκίνησαν το βράδυ της Τετάρτης, σε περιοχές με υψόμετρο 1450 μέτρα. Σημειώνεται ότι, πέρυσι τα πρώτα χιόνια στην Ήπειρο έπεσαν ένα μήνα αργότερα, δηλαδή στις 25 Νοεμβρίου.

Κεντρική Ελλάδα
Με χιόνια ξύπνησαν σήμερα και οι κάτοικοι της Κεντρικής Ελλάδας. Σήμερα το πρωί, σε πολλές ορεινές περιοχές και, μάλιστα, σε υψόμετρο πάνω από τα 1000 μέτρα, πολλοί είχαν την ευκαιρία να παίξουν με το χιόνι και να απολαύσουν ένα μοναδικό πρωινό, όπως έγινε και στα Τρίκαλα.










Πηγή: trikalaola.gr

Στερεά Ελλάδα
Χιόνια έχουμε και στη Στερεά Ελλάδα, καθώς και το Βελούχι ντύθηκε στα «λευκά». Στη Στερέα Ελλάδα, ακόμη, κύριο χαρακτηριστικό είναι οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν από τις πρώτες πρωινές ώρες της Πέμπτης.


Πηγή φωτογραφίας: lamiastar.gr

Σύμφωνα με το lamiastar.gr,  από την ένταση των ανέμων έπεσαν κλαδιά από δέντρα και ένας μεγάλος κορμός λεύκας στον δρόμο μπροστά από το κλειστό γυμναστήριο Λαμίας και την πανελλήνια έκθεση, χωρίς ευτυχώς να κινδυνεύσουν διερχόμενοι. Στο σημείο έφτασαν άμεσα οχήματα της αστυνομίας και της πυροσβεστικής υπηρεσίας.



Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: