16.10.14

Ένα μήνα πριν ο Χαρδούβελης εκτιμούσε ότι οι αγορές δανείζουν ...


...τη χώρα φθηνότερα από το ΔΝΤ ...
Σε συνέχεια της προηγούμενης απορίας μου για το αν υπάρχει υπουργός Οικονομικών στη χώρα, θα ήθελα να σας θυμίσω μια υπέροχη δήλωση του κ. Χαρδούβελη πριν από...
λιγότερο από ένα μήνα, την οποία και αλίευσα μέσω του Facebook.

Να τι κατέγραφε στο ρεπορτάζ της η Καθημερινή στις 18 Σεπτεμβρίου του 2014:

Μήνυμα προς τη Γερμανία, και όχι μόνο, ότι η Ελλάδα μπορεί να αναχρηματοδοτήσει μόνη της τις ανάγκες της, στέλνει ο υπουργός Οικονομικών, Γκ. Χαρδούβελης. Λίγες ημέρες πριν από την κρίσιμη συνάντηση του πρωθυπουργού, Αντ. Σαμαρά, με την καγκελάριο της Γερμανίας, Αγκελα Μέρκελ, κατά την οποία θα συζητηθούν όλα τα σενάρια για τη μετά Μνημονίου εποχή, ο κ. Χαρδούβελης σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Handeslblatt υποστηρίζει ότι η Ελλάδα δεν χρειάζεται τρίτο πακέτο βοήθειας και επισημαίνει ότι η χώρα μπορεί να δανείζεται από τις αγορές με κόστος χαμηλότερο από εκείνο των δανείων που προέρχονται από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).
(...)
Ο κ. Χαρδούβελης αναφέρει στην Handeslblatt πως μέχρι το τέλος του έτους το υπουργείο Οικονομικών σχεδιάζει να εκδώσει νέα 7ετή ομόλογα και νέα 18μηνα έντοκα γραμμάτια. Ενδεικτικό της κινητικότητας που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο για τις εκδόσεις αυτές, είναι ότι αυτές τις ημέρες ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ), Στ. Παπαδόπουλος, βρίσκεται στις ΗΠΑ για επαφές με επενδυτές.
Αν υποθέσουμε ότι για την άνοδο των επιτοκίων ευθύνεται ο ΣΥΡΙΖΑ όπως ισχυρίζεται η κυβέρνηση, αξίζει να σημειωθεί ότι στις 18 Σεπτεμβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ επίσης δεν συναινούσε στην εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: