18.10.14

Χ.Α.: Οπλα και μαχαίρια στην υπηρεσία του τρόμου ...



Oταν ο Λαγός έπαιρνε τηλέφωνο τον Δεβελέκο, για να ... καθαρίσει τα σπίτια...
Περίστροφα, πιστόλια, καραμπίνες, τσεκούρια, μαχαίρια, ρόπαλα, αεροβόλα, στειλιάρια και μεταλλικά κλομπ βρέθηκαν να κατέχουν παρανόμως τα μέλη - υποστηριχτές της Χρυσής Αυγής. 
 Μπορεί να ...
μη βρέθηκε ποτέ η αποθήκη με τα όπλα, αλλά κατά τη διάρκεια των πολύμηνων ερευνών οι διωκτικές αρχές κατάσχεσαν ένα ολόκληρο οπλοστάσιο από τις οικίες και τα γραφεία του ναζιστικού μορφώματος


Το αναλυτικό ρεπορτάζ των Μαρίας Ψαρά και Λευτέρη Μπιντέλα για την εφημερίδα Έθνος:
Οπλα και πυρομαχικά κατείχαν οι Νίκος Μιχαλολιάκος, Ηλίας Κασιδιάρης, Νίκος Μίχος, Ιωάννης Λαγός, Γιώργος Γερμενής, ενώ στις τάξεις των μεσαίων στελεχών της ΧΑ, και ειδικά στο τάγμα εφόδου της Νίκαιας, εντοπίστηκε μεγάλος οπλισμός.
Πέραν τούτων, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας Ισ. Ντογιάκος, «σε ηλεκτρονικά πειστήρια βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών διαφόρων προσώπων, ακόμη και βουλευτών, τα οποία (...) κάνουν χρήση πυροβόλων όπλων, διαφόρων τύπων, όχι σε οργανωμένους και νόμιμους χώρους σκοποβολής, όπως π.χ. σκοπευτικούς ομίλους, αλλά στην ύπαιθρο».
Επίσης, τα εκατοντάδες όπλα που βρέθηκαν στα ψηφιακά αρχεία των κατηγορουμένων δεν είναι φωτογραφίες από το Διαδίκτυο.
Το γεγονός ότι δεν βρέθηκαν αυτά τα όπλα, εξηγείται από τις προσπάθειες των χρυσαυγιτών μετά τη δολοφονία Φύσσα να ξεφορτωθούν τα επιβαρυντικά στοιχεία.
«Βρέθηκε μεγάλος αριθμός φωτογραφιών διαφόρων προσώπων, ακόμη και βουλευτών, τα οποία (...) κάνουν χρήση πυροβόλων όπλων, διαφόρων τύπων, όχι σε οργανωμένους και νόμιμους χώρους σκοποβολής, όπως π.χ.   

 Συνομιλία Λαγού -Δεβελέκου
Στην πρόταση Ντογιάκου αποκαλύπτεται η συνομιλία μεταξύ του Ι. Λαγού και του Σ. Δεβελέκου, στην οποία γίνεται λόγος να μεταβεί μέλος της ΧΑ στο σπίτι του κατηγορουμένου Θωμά Μπαρέκα (στέλεχος της Τ.Ο. Πειραιά) για να το «καθαρίσει», πριν πάει η Αστυνομία.
«Ι. ΛΑΓΟΣ: Ελα, περνάνε τον Μάκη αυτόφωρο, επειδή θα πάνε και στο σπίτι του κοίτα αν έχει κάτι, κοιτάτε να το καθαρίσετε. Εντάξει;», ενώ σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του λέει επίσης: «Τον Μάκη τον έχουν πιάσει για αυτόφωρο, θέλω να πας στο σπίτι του Μάκη, να χτυπήσεις το κουδούνι και να ρωτήσεις τον πατέρα του αν υπάρχει κάνα μαχαίρι, καμιά μαλακία, να τα πάρεις να φύγεις». Επίσης, ο Ι. Λαγός ξανατηλεφωνεί στο Σ. Δεβελέκο και του λέει: «Σωτήρη, καθάρισέ τον, έχει θέμα να πούμε με τι μαλακίες», για να πάρει την απάντηση: «Εχω στείλει ήδη τον Χάρη να πάει γρήγορα».
Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: