17.10.14

Εισαγγελική πρόταση-καταπέλτης για τη Χρυσή Αυγή...

mixaloliakosΟ εισαγγελέας Ισίδωρος Ντογιάκος παραπέμπει στο εδώλιο του κατηγορούμενου σύσσωμης της Κ.Ο. της Χρυσής Αυγής καθώς...
ανήκαν στον σκληρό πυρήνα εγκληματικής οργάνωσης που λειτουργούσε υπό τον μανδύα κόμματος.
           
Χωρίς κουκούλες και μαχαίρια θα βρεθούν ενώπιον της Δικαιοσύνης 70 από τους 85 κατηγορούμενους ναζί μετά την εισαγγελική πρόταση-καταπέλτη την οποία απέστειλε στο δικαστικό συμβούλιο ο Ισίδωρος Ντογιάκος.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την πρόταση του εισαγγελέα Εφετών

Για 70 από τους συνολικά 85 κατηγορούμενους ο Ισίδωρος Ντογιάκος ζητάει την παραπομπή τους σε δίκη, με τους 26 εξ αυτών να είναι ήδη προφυλακισμένοι. Ολοι οι βουλευτές της Χ.Α., σύμφωνα με την εισαγγελική πρόταση, είναι ένοχοι συγκρότησης, διεύθυνσης και συμμετοχής στην εγκληματική οργάνωση.

Fissas-Paulos


Από τη δεκαετία του ’80 η δράση της Χ.Α.

Στην 700 σελίδων πρότασή του εισαγγελικός λειτουργός αναφέρεται στην εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής ήδη από τη δεκαετία του 1980 και σε βίαια περιστατικά στα οποία τότε κανείς δεν έδινε σημασία. Η οργάνωση από το 2008 άρχισε να γίνεται πιο επιθετική, έχοντας ως σύνθημα της εγκληματικής δράσης της το «πας μη Ελλην βάρβαρος».

Μετά τις βουλευτικές εκλογές του 2012 κι ενώ η δράση της εντείνεται, η οργάνωση καταθέτει καταστατικό στον Αρειο Πάγο και εκλέγεται στη Βουλή.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: