3.10.14

Κόντρα κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για τις συντάξεις...

vroutsis
Έντονη κόντρα σημειώθηκε στη Βουλή για τις συντάξεις, με τον υπουργό Εργασίας να υποστηρίζει ότι οι κύριες συντάξεις είναι απόλυτα εγγυημένες και διασφαλισμένες, ενώ από την πλευρά του ο Αλέξης Μητρόπουλος απάντησε πως η κυβέρνηση οδηγεί σε...
κραχ τα ασφαλιστικά ταμεία.
Τις διαβεβαιώσεις του για τη σταθερότητα του ασφαλιστικού συστήματος και την κανονική καταβολή των κύριων συντάξεων, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, ο οποίος δεσμεύτηκε πως δεν θα υπάρξουν άλλες περικοπές.
Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι οι κύριες συντάξεις είναι απόλυτα εγγυημένες και διασφαλισμένες, ωστόσο δεν έκανε καμία αναφορά στις επικουρικές. «Καμία μείωση στις κύριες συντάξεις δεν θα υπάρξει. Το ασφαλιστικό σύστημα πλέον πατά σε στέρεες βάσεις και οι συντάξεις είναι απόλυτα διασφαλισμένες» σημείωσε.
Παράλληλα, ο υπουργός Εργασίας υπογράμμισε ότι αν υλοποιηθεί το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για το ασφαλιστικό σύστημα θα υπάρξει στάση καταβολής συντάξεων.
«από τα αιτήματα για συντάξεις που μου φέρνετε στο γραφείο μου κοστολογώ το πρόγραμμά σας στα 13 δισ. ευρώ μόνο για συντάξεις. Όμως και τα παραμύθια έχουν όρια» είπε και συμπλήρωσε: «Αν κατά διάνοια είχατε στόχο να κάνετε πράξη όσα λέτε, τότε διαβεβαιώνω τους Έλληνες ότι θα ζήσουν το χειρότερο εφιάλτη: θα πάνε στο γκισέ της τράπεζας και δεν θα βρίσκουν την σύνταξή τους».
Από την πλευρά του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος ανέφερε ότι οι μνημονιακές κυβερνήσεις με την πολιτική που ακολουθούν «οδηγούν σε κραχ τα ασφαλιστικά ταμεία».
Ο κ. Μητρόπουλος συμπλήρωσε πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα ζητήσει τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για το ασφαλιστικό.
«Φέρετε πίσω τα χρήματα του PSI και από όλες τις άθλιες μνημονιακές πολιτικές και μην τολμήσετε να εφαρμόσετε τις ρήτρες μηδενικού ελλείμματος. Έχετε φέρει σε κατάσταση κραχ το ασφαλιστικό σύστημα» τόνισε ο κ. Μητρόπουλος.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: