18.10.14

Άγριος ξυλοδαρμός μετανάστη από αστυνομικούς ...

ispa
Σάλος στην Ισπανία (ΒΙΝΤΕΟ)...
Σάλο έχει προκαλέσει στην Ισπανία, ο άγριος ξυλοδαρμός ενός  μετανάστη από αστυνομικούς. Ο άτυχος Ντάνι, 23 ετών από το Καμερούν, είχε προσπαθήσει...
την Τετάρτη μαζί με 100 άλλους μετανάστες να περάσει την τριπλή περίφραξη που χωρίζει το Μαρόκο από τον ισπανικό θύλακα Μελίγια.
Η τοπική οργάνωση προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, Prodein, που τράβηξε το βίντεο, αναγνώρισε το θύμα και στις εικόνες φαίνεται ένα μέλος της χωροφυλακής να τον χτυπά με γκλομπ ενώ εκείνος κρέμεται από την περίφραξη στην ισπανική πλευρά.Ο Χοσέ Παλαθόν, ο διευθυντής της οργάνωσης, που μαγνητοσκόπησε ο ίδιος τη σκηνή, κατηγόρησε τους αστυνομικούς ότι έκαναν χρήση «υπέρμετρης βίας»
Σύμφωνα με τον ίδιο ο συγκεκριμένος επίδοξος μετανάστης «έπρεπε να λάβει ιατρική βοήθεια». «Όλο αυτό είναι εντελώς παράνομο. Αυτό συνιστά περιφρόνηση στο νόμο, το ήθος και την ηθική» δήλωσε ο Παλαθόν στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Μία εκπρόσωπος τύπου της αντιπροσωπείας της κυβέρνησης στη Μελίγια, η Ιρένε Φλόρες, δήλωσε ότι ο μετανάστης δεν τραυματίστηκε, όμως πρόβαλε «παθητική αντίσταση» στους αστυνομικούς.
Η κυβέρνηση αμφισβητεί ότι οι μετανάστες που περνούν παράνομα την περίφραξη βρίσκονται ήδη στην ισπανική επικράτεια, ενώ κρίνει ότι έχει το δικαίωμα να τους επαναπροωθεί πίσω στο Μαρόκο.
Τα κόμματα της αντιπολίτευσης επέκριναν το κυβερνών κόμμα για το περιστατικό κατηγορώντας το ότι δεν δίνει σαφείς εντολές στους συνοριοφύλακες. «Πρόκειται για ένα νέο παράδειγμα μιας απόλυτα απαράδεκτης συμπεριφοράς των δυνάμεων επιβολής της τάξης και απάνθρωπης μεταχείρισης» δήλωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος της Ενωμένης Αριστεράς Ζουάν Κοσκουμπιέλα.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: