30.10.14

Στο εδώλιο σήμερα ο χρυσαυγίτης Κουκούτσης ...



Σήμερα Πέμπτη κάθεται στο εδώλιο για την επίθεση -στη Βουλή μάλιστα- εναντίον του Πέτρου Κωνσταντίνου της ΚΕΕΡΦΑ στις 24 Αυγούστου 2012 ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χ.Α., ο οποίος μάλιστα είχε εκδώσει και δελτίο Τύπου ανακοινώνοντας με καμάρι την πράξη του!


Του ...
Γιάννη Μπασκάκη
Στο εδώλιο κάθεται σήμερα ο βουλευτής Μεσσηνίας της Χρυσής Αυγής, Δημήτρης Κουκούτσης. Δικάζεται για συκοφαντική δυσφήμηση του Πέτρου Κωνσταντίνου, συντονιστή της Κίνησης «Ενωμένοι Ενάντια στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή» και δημοτικού συμβούλου Αθηναίων με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ, τον οποίο διέβαλε, αφού πρώτα πραγματοποίησε επίθεση που περιλάμβανε προπηλακισμούς και χειροδικία. Μάλιστα, η επίθεση του χρυσαυγίτη βουλευτή σημειώθηκε μέσα στον αύλειο χώρο της Βουλής.
Το χρονικό
Ηταν 24 Αυγούστου 2012. Μόλις δύο μήνες μετά τις εθνικές εκλογές και την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης στο Κοινοβούλιο. Μετά τις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε αντιρατσιστικό συλλαλητήριο, με σκοπό την καταγγελία των κρουσμάτων ρατσιστικής βίας που βρισκόταν σε έξαρση. Η πορεία ήταν μαζική, ξεκίνησε από την Ομόνοια και κατέληξε στο Σύνταγμα.
Εκεί τριμελής αντιπροσωπεία των διαδηλωτών (Πέτρος Κωνσταντίνου, Τζαβέντ Ασλάμ, πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Ελλάδος, Φώτης Ανδρεόπουλος, εκπαιδευτικός του Ανοιχτού Σχολείου Μεταναστών), συνοδευόμενη από τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου, εισήλθε στο κτίριο του Κοινοβουλίου, προκειμένου να συναντήσει τον πρόεδρο της Βουλής Β. Μεϊμαράκη και να του επιδώσει το ψήφισμα της συγκέντρωσης.
Μετά το τέλος της συνάντησης, η αντιπροσωπεία αποχώρησε από το γραφείο το προέδρου της Βουλής και κατευθύνθηκε προς την έξοδο του Κοινοβουλίου επί της Βασιλίσσης Σοφίας. Πριν όμως προλάβουν να βγουν από τον αύλειο χώρο, τους εντόπισε ο Κουκούτσης, ο οποίος ήρθε μαινόμενος καταπάνω τους. «Τι θες εσύ εδώ; Εξω από δω Πακιστανολάγνε, που σε γαμάνε οι αραπάδες», φώναξε στον Π. Κωνσταντίνου και συνέχισε: «Φύγετε από δω, να πάτε στο Πακιστάν, δεν έχετε καμία δουλειά στην ελληνική Βουλή».
Παράλληλα με την εκτόξευση ύβρεων, χτύπησε με το χέρι του τον Π. Κωνσταντίνου στην πλάτη, προκαλώντας την παρέμβαση της Βασ. Κατριβάνου που μπήκε ανάμεσά τους. Τότε ο Κουκούτσης άρχισε να βρίζει τη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, σήκωσε το χέρι του για να τη χτυπήσει, όμως -πριν προλάβει να το κάνει- τον σταμάτησαν οι αστυνομικοί της φρουράς. Χαρακτηριστικές είναι και οι χειρονομίες που έκανε ο χρυσαυγίτης βουλευτής στον Π. Κωνσταντίνου – τον απείλησε ότι θα τον μαχαιρώσει και ότι θα του κόψει το λαιμό.
Περηφανευόταν κιόλας
Το επεισόδιο μπορεί να έληξε, όμως δύο μέρες μετά ο Κουκούτσης εξέδωσε δελτίο Τύπου, ανακοινώνοντας με καμάρι -και ομολογώντας στην ουσία την πράξη του- ότι «πέταξε με τις κλοτσιές από το ελληνικό Κοινοβούλιο τον εμπρηστή, και όχι μόνο της “Μαρφίν”, αρχηγό της Ανταρσίας Κωνσταντίνου».
Η συκοφαντική αυτή ανακοίνωση αναπαρήχθη από πλήθος ιστοσελίδων, φασιστικών και όχι μόνο. Τελικά, ένα χρόνο μετά, στις 27/11/2013, και αφού μεσολάβησε εν τω μεταξύ η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, η Βουλή αποφάσισε με ψήφους 253 υπέρ και 1 «παρών» την άρση της βουλευτικής ασυλίας του Κουκούτση και η δίκη διεξάγεται αύριο στο Κτίριο 2 της Ευελπίδων.
«Οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής έστηναν τα τάγματα εφόδου που δολοφόνησαν τον Παύλο Φύσσα και τον Σαχζάτ Λουκμάν και μαχαίρωσαν εκατοντάδες, έχοντας τη συκοφαντική εκστρατεία ως συμπλήρωμα αυτής της εγκληματικής δράσης. Τα συνειδητά ψέματα και οι συκοφαντίες των Κουκούτσηδων δεν ήταν παρά μέρος της ίδιας της συγκροτημένης δράσης του νεοναζιστικού μορφώματος, πιστού στην παράδοση του Γκέμπελς “λέγε λέγε κάτι θα μείνει”», τονίζει η ΚΕΕΡΦΑ σε ανακοίνωσή της.

esfyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: