18.10.14

Με το όπλο παρά πόδα για εκλογές...

 
Σήμερα, Σάββατο, ξεκινάει η διήμερη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ και σύμφωνα με πληροφορίες το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναμένεται να...
θέσει όλες τις κομματικές δυνάμεις σε εκλογική ετοιμότητα.
Τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνεδρίαση θα είναι ο πολιτικός σχεδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ με απώτερο σκοπό την εκλογική νίκη και στόχο την αυτοδυναμία, τη πολιτική συμμαχιών, την εκλογική ετοιμότητα, τις γεωπολιτικές εξελίξεις και τη δεύτερη φάση ανασυγκρότησης του κόμματος, με νέες καινοτόμες δομές και κατευθύνσεις.
Η Πολιτική Γραμματεία στην εισήγησή της στην Κ.Ε. αναμένεται να σταθεί σε δύο κομβικής σημασίας γεγονότα που έχουν αλλάξει την ροή των εξελίξεων στην πολιτική σκηνή της χώρας.
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Κουμουνδούρου, η ιστορική νίκη στις ευρωεκλογές που ήταν η πρώτη για αριστερό κόμμα και το προγραμματικό πλαίσιο που παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΔΕΘ, επηρέασαν καταλυτικά την κοινή γνώμη.
Όπως επισημαίνουν κορυφαία στελέχη, τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ καλείται να ενισχύσει την πρωτοκαθεδρία και να την μετατρέψει σε πολιτική κυριαρχία, ώστε να επιτύχει τον στόχο της αυτοδυναμίας στις εκλογές, όποτε και αν γίνουν.
Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να θέσει όλες τις κομματικές δυνάμεις σε εκλογική ετοιμότητα, ενώ στο σχέδιο απόφασης προβλέπεται σειρά περιοδειών σε όλη την χώρα, με την συμμετοχή και του Αλέξη Τσίπρα.
Ιδιαίτερη συζήτηση αναμένεται να γίνει για την πολιτική συμμαχιών. Στην εισήγηση της ΠΓ προς την ΚΕ αναμένεται να γίνει εκτενής αναφορά στο θέμα αυτό και να υπάρξει νέα πρόσκληση προς ΚΚΕ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οικολόγους και άλλες δυνάμεις για συστράτευση με στόχο την πολιτική αλλαγή στην Ελλάδα. Πρόσκληση θα υπάρξει και προς στελέχη και μέλη του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποχωρήσει από το κόμμα τους και θέλουν να στηρίξουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να προταθεί στην ΚΕ να εγκρίνει την δημιουργία μιας «λίστας στήριξης» του ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα μπορούν να ενταχθούν όσοι θέλουν να υποστηρίξουν τις προγραμματικές ή πολιτικές θέσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, χωρίς όμως να εντάσσονται οργανικά και να γίνουν μέλη.
Ένα μεγάλο κεφάλαιο που ανοίγεται για τον ΣΥΡΙΖΑ με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής είναι οι 13 Περιφερειακές Συνδιασκέψεις που αναμένεται να αποφασίσει η ΚΕ μετά από πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας. Η κίνηση αυτή, αποσκοπεί στο να καταστήσει τον ΣΥΡΙΖΑ πρωτοπόρο δύναμη στην εισαγωγή νέων δράσεων και λειτουργιών στα κόμματα. Οι Περιφερειακές Συνδιασκέψεις, σχεδιάζεται να είναι ανοιχτές στην κοινωνία. Οι πολίτες των Περιφερειών, με βάση τον σχεδιασμό θα έχουν αναβαθμισμένο ρόλο στον σχεδιασμό και την συγκρότηση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, με προτάσεις για την τοπική οικονομία, τις κοινωνικές δράσεις και κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: