22.10.14

Λαφαζάνης: Εκλογές μπορεί να γίνουν ανά πάσα στιγμή...




 Ακόμη και πριν από την εκλογή Προέδρου (ΒΙΝΤΕΟ)...
"Εκλογές μπορούν να γίνουν ανά πάσα στιγμή" δήλωσε ο Π. Λαφαζάνης εκτιμώντας ότι μπορεί να γίνουν νωρίτερα και από τις διαδικασίες εκλογής προέδρου της δημοκρατίας.


Επίσης υποστήριξε ότι "δεν υπάρχει...
πεδίο ευρύτερης συνεννόησης ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. καθώς ακολουθούν μια καταστροφική πορεία για τη χώρα". Καθώς "η Ελλάδα μπαίνει σε μια δεύτερη μνημονιακή φάση, επώδυνης ύφεσης, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στον αντίποδα αυτής της πολιτικής και "δεν μπορεί να συνεναίσει". Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι η χώρα πρέπει να πάει σε εκλογές και ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση συμφωνίας, για τον πρόεδρο της δημοκρατίας.


Σχολιάζοντας την θεσμική συνάντηση που είχε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας με τον κ. Αβραμόπουλο και την ηγεσία των ενόπλων δυνάμεων είπε ότι ήταν μια πολύ ενδιαφέρουσα συνάντηση ενώ στο θέμα που έχει ανακύψει μετά τις εμπρηστικές δηλώσεις του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Π. Λαφαζάνης τόνισε ότι: Ο κ. Φορτσάκης δεν είναι δυνατόν να συμπεριφέρεται ως κυβερνητικός επίτροπος, αλλά πρύτανης και πρέπει να δείχνει το δέοντα σεβασμό σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας. Πρέπει να σέβεται όλες τις συνδικαλιστικές και πολιτικές ελευθερίες, την ελεύθερη διακίνησή τους στο Πανεπιστήμιο.

"Διαφωνώ πλήρως να ανατίθεται η φύλαξη των Πανεπιστημίων σε ιδιωτικές εταιρείες και οι σεκιούριτυ". Αν χρειάζεται ειδική φύλαξη θα πρέπει να τεθεί σε συζήτηση στα όργανα του Πανεπιστημίου, το όποιο πρόβλημα δεν αντιμετωπίζεται με σεκιούριτυ. Τέλος, αρνήθηκε τον ισχυρισμό του κ. Φορτσάκη ότι υπάρχει σεκιουριτυ στην Κουμουνδούρου. "Στο κόμμα δεν έχουμε σεκιούριτυ αλλά θεωρείο, δεν εμποδίζουμε την προσέλευση ανθρώπων". "Το Πανεπιστήμιο δεν είναι κόμμα, είναι μια ανοιχτή κοινωνική διαδικασία" πρόσθεσε κλείνοντας την τοποθέτησή του.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: