23.10.14

Φαίη; Κάντο όπως η Γκλεν Κλόουζ...

 
... ή ποιος θα αντιγράψει πρώτος! (ΒΙΝΤΕΟ) ...
«Ο κλέψας, του κλέψαντος, τω κλέψαντι, ω παλιοκλέψαντες και παλιοκλεφταρέοι» -Ντίνος Ηλιόπουλος, από την ταινία «Φωνάζει ο Κλέφτης».
Η μόδα φέτος είναι...
να παίζουν οι παρουσιαστές γελοία παιχνίδια στα πλατό των εκπομπών τους. Θεωρείται ας πούμε πολύ ευρηματικό την ίδια μέρα στο πρωινό του Σεφερλή και σε αυτό του Λιάγκα, να φοράνε τεράστιες μπλούζες του μπάσκετ και να παίζουν δυο - δυο μπάσκετ. Θεωρείται εξαίσια αρχοντικό να τρώει η Φαίη Σκορδά και ο Μουτσινάς μακαρονάδα χωρίς χέρια! Φυσικά δεν τα σκέφτονται μόνοι αλλά τα ξεπατικώνουν από ξένα, κυρίως αμερικανικά τηλεοπτικά προγράμματα.

Θα πείτε και που 'ναι το κακό; Έτσι δεν γινόταν πάντα; Σίριαλ ατόφια, σκηνές επί μέρους, εκπομπές στα κλεφτά χρόνια ολόκληρες υπήρχαν χάρη στις ξένες αντιγραφές. Και μας το κρατούσαν και μυστικό λες και ο κόσμος δεν είναι πια χωρίς όρια και πατώντας μια διεύθυνση απλά στο πληκτρολόγιο σου, είσαι σε θέση να βλέπεις τα πάντα από όλον τον πλανήτη στην οθόνη σου! Και βέβαια παρθενογένεση δεν υπάρχει και βέβαια όλα από την εποχή σχεδόν του Ομήρου έχουν γραφεί, ειπωθεί και συμβεί! Σωστά! Σωστά!




Όμως το κλέψιμο για να 'ναι δημιουργικό θέλει κι αυτό τη τέχνη του, την εξυπνάδα του, την πονηριά του! Δηλαδή αν είναι να κλέψεις στέκα μαλλιών και δεν έχεις τρίχα, χαζή κλοπή διαπράττεις! Βούτα, λοιπόν και του Αμερικανού πρωτεργάτη της τηλεόρασης, ότι καλύτερο έχει, αλλά να σου ταιριάζει!

Άρα τι μας κάνει εντύπωση από την πλήρη ξεπατικωτούρα ακόμα και στα πιάτα ή στο σερβίρισμα της μακαρονάδας που χωρίς χέρια έφαγε η Φαίη Σκορδά με τον Νίκο Μουτσινά; Ότι η αντιγραφή ήταν πλήρης σε όλα και πως η Γκλεν Κλόουζ κάνοντας το ίδιο παιχνίδι, σε έναν χώρο αρχοντικό, διατήρησε την κλάση της, τη φινέτσα και την ποιότητά της! Εδώ πως τα καταφέρνουμε αυτά τα τρία, και η κλάση και η φινέτσα και η ποιότητα να είναι άγνωστες λέξεις; Θα μου πείτε είναι και αυτό ένα ταλέντο...

newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: