7.10.14

Εύθραυστες ισορροπίες...

 
... πίσω από την απουσία Σαμαρά στην ψήφο εμπιστοσύνης...
Εντύπωση για τις δυνάμεις εξουσίας στο εσωτερικό της δικομματικής προκαλεί το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δε δίνει το «δαχτυλίδι» στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, αλλά στον Μάκη Βορίδη, γεγονός που ίσως προοικονομεί τη ...
μελλοντική συντηρικοποίηση της δεξιάς παράταξης.
Στο μεταξύ, υπενθυμίζεται ότι ο Αντώνης Σαμαράς άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο για την πραγματοποίηση διορθωτικού ανασχηματισμού μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, ως προειδοποίηση στους βουλευτές του που ακολοθούν προσωπική ατζέντα και διαφοροποιούνται από την κυβερνητική «γραμμή». Από την άλλη, προς αποφυγή πράσινων διαρροών ο πρωθυπουργός έδωσε χθες «συγχωροχάρτι» στον Ευάγγελο Βενιζέλο για το ζήτημα των υποβρυχίων.
Σήμερα, σύσκεψη με υπουργικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καθώς επίσης και κοινοβουλευτικά και κομματικά στελέχη, είχε ο πρόεδρος του κόμματος, Ευάγγελος Βενιζέλος, με αντικείμενο την προετοιμασία και τον συντονισμό του ΠΑΣΟΚ ενόψει της τριήμερης συζήτησης και της ψηφοφορίας για την ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση, ενώ αύριο το πρωί στις 12, συνεδριάζει στη Βουλή η Κοινοβουλευτική Ομάδα.
Την άρνηση του πρωθυπουργού να παραστεί ως επικεφαλής της κυβέρνησης στη συζήτηση και να έρθει αντιμέτωπος με τον αντίλογο της αντιπολίτευσης, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, χαρακτηρίζοντας την «αδικαιολόγητη και προσβλητική για το Κοινοβούλιο». Υπενθύμισε επίσης ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Σαμαράς υποτιμά το Κοινοβούλιο» διερωτώμενος «θυμάστε να έχει έρθει πολλές ο κ. Σαμαράς σε συζητήσεις στην Ολομέλεια;».

tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: