30.10.14

Ατέλειωτες ουρές ταλαιπωρίας και στην Πάτρα...


Καυγάδες στην Ξάνθη (ΒΙΝΤΕΟ)...
Ατελείωτες ουρές σημειώνονται από το πρωί στα υποκαταστήματα των τραπεζών, στην Πάτρα, καθώς χιλιάδες συνταξιούχοι σπεύδουν να εισπράξουν τις συντάξεις και στη συνέχεια να πληρώσουν τη δόση του ΕΝΦΙΑ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ...
ουρά που έχει σχηματιστεί από πολύ νωρίς το πρωί έξω από το υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη.


Τα πράγματα είναι ακόμη χειρότερα στην Ξάνθη. Ατελείωτες ουρές, καυγάδες, ένταση και πανζουρλισμό συναντούσε κανείς νωρίς το πρωί της Πέμπτης έξω από τα τραπεζικά υποκαταστήματα της πολης με τους φορολογούμενους να συρρέουν κατά δεκάδες για την καταβολή της δεύτερης δόσης του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων, τον γνωστό ΕΝΦΙΑ.

Οι πολίτες, στο σύνολό τους μάλιστα ηλικιωμένοι, προσέρχονταν έξω από τις τράπεζες λίγο πριν τις 07.00 το πρωί όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν προσπαθώντας να πιάσουν “στασίδι” και να εξυπηρετηθούν.

Σε κεντρικό υποκατάστημα τράπεζας σχηματίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά ατελείωτη ουρά πολιτών που ανέμεναν καρτερικά να ανοίξουν οι πόρτες, και όταν το ρολόι έδειξε 8.00 ξεκίνησαν οι καυγάδες και ο πανζουρλισμός. Πατείς με πατώ σε, με τους πολίτες να τσακώνονται για τις θέσεις και την προτεραιότητά τους, ενώ ο συνωστισμός δημιουργούσε δυσφορία στους γηραιότερους και πιο καταπονημένους.


 Παρόμοια εικόνα και στις υπόλοιπες τράπεζες της πόλης, όπου καταναλωτές προσέρχονταν είτε για να παραλάβουν χρήματα από συντάξεις και επιδόματα που χορηγούνται τις τελευταίες ημέρες του μήνα, είτε να αποπληρώσουν υποχρεώσεις τους προς το κράτος και τα ασφαλιστικά ταμεία.

Αν και οι τράπεζες άνοιξαν τις πόρτες τους στις 8.00 το πρωί, οι πολίτες δεν κατέστη εφικτό για αρκετή ώρα να εισέλθουν μέσα σε αυτές, καθώς έπρεπε να περιμένουν τη σειρά τους, ενώ οι τραγικές εικόνες που εκτυλίσσονται πλέον έξω από τα τραπεζικά ιδρύματα της πόλης φαντάζουν τρομακτικά συνηθισμένες.

πηγες patrastimes, thrakitoday

Δεν υπάρχουν σχόλια: