17.10.14

Αίτημα για να επισκεφθεί τον τύμβο της Αμφίπολης θα καταθέσει ο Αρχιεπίσκοπος...

Αίτημα για να επισκεφθεί τον τύμβο της Αμφίπολης θα καταθέσει ο ΑρχιεπίσκοποςΠιθανότατα στις αρχές Νοεμβρίου η επίσκεψη...


Την πρόθεση του να καταθέσει αίτημα προς το υπουργείο Πολιτισμού ώστε να...
του επιτραπεί να επισκεφθεί τον χώρο των ανασκαφών της Αμφίπολης, έχει εκφράσει ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του dogma.gr , ο Προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας παρακολουθεί με αμείωτο ενδιαφέρον τις εξελίξεις στον λόφο Καστά.

Ο κ. Ιερώνυμος είναι απόφοιτος του τμήματος αρχαιολογίας της φιλοσοφικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μάλιστα πριν πιάσει τον... Σταυρό είχε πιάσει την αρχαιολογική σκαπάνη, εργαζόμενος ως πανεπιστημιακός βοηθός δίπλα στον διεθνούς φήμης Έλληνα αρχαιολόγο Αναστάσιο Ορλάνδο.

Οι άνθρωποι που γνωρίζουν καλά τον Αρχιεπίσκοπο, ξέρουν την αγάπη του για την αρχαιολογία την οποία ποτέ δεν εγκατέλειψε παρά το γεγονός πως τελικά αποφάσισε να αφιερωθεί στην Εκκλησία. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός πως επί των ημερών του στην Μητρόπολη Θηβών, αναστηλώθηκαν τα περισσότερα χριστιανικά μνημεία της Βοιωτίας.

Το αίτημα θα κατατεθεί, σύμφωνα με πληροφορίες, μετά την ενθρόνιση του μητροπολίτη Γρεβενών κ. Δαυίδ στις 2 Νοεμβρίου οπότε και ο Αρχιεπίσκοπος θα βρεθεί για λίγο στην Μακεδονία...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: