3.10.14

«Η μουσική στους δρόμους, οι φασίστες στη φυλακή»...

 


Με το σύνθημα “Η μουσική στους δρόμους, οι φασίστες στην φυλακή”, η Αντιναζιστική Πρωτοβουλία Πειραιά οργανώνει το 2ο Αντιρατσιστικό-Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Πειραιά, στο Πασαλιμάνι, την Παρασκευή 3 Οκτώβρη. Το φεστιβάλ θα ανοίξει...
στις 6μμ η ανοιχτή συζήτηση με θέμα “Τα επόμενα βήματα για το αντιφασιστικό κίνημα” με ομιλητές τον Αρίφ, εργάτη γης από τη Μανωλάδα, τον Δημήτρη Κουσουρή, ιστορικό, τον Θανάση Καμπαγιάννη από το jailgoldendawn και τον Θανάση Διαβολάκη από την «Ανταρσία στο Λιμάνι» και στις 8μμ θα ακολουθήσει συναυλία.
Σε συνέχεια των εκδηλώσεων για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής, η εκδήλωση αυτή στις γειτονιές του Πειραιά φιλοξενεί hip-hop συγκροτήματα από την περιοχή.
Η κοινή αυτή προσπάθεια γίνεται για να αναδειχθεί το ζήτημα της μαζικής απομόνωσης της Χρυσής Αυγής από τον απλό κόσμο, μπροστά και στη δίκη των αρχηγών και παρατερεχάμενων τραμπούκων νεοναζί που κατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, λένε οι διοργανωτές.
Παράλληλα στις 20 Οκτωβρίου γίνεται η δίκη (περιλαμβάνεται στη συνολική δικογραφία) που αφορά τέσσερις χρυσαυγίτες οι οποίοι επιτέθηκαν και χτύπησαν στον Πειραιά πριν δυο χρόνια, μέλη της Αντιναζιστικής Πρωτοβουλίας, σε πικετοφορία στον πεζόδρομο στη Σωτήρος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: