9.10.14

Προφυλακιστέος ο οδηγός της μοιραίας νταλίκας ...




Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Ρουμάνος οδηγός που προκάλεσε το τραγικό δυστύχημα στην Εγνατία.


Στην κατάθεσή του στις αρχές  φέρεται να ισχυρίστηκε ότι...
μετά τα διόδια του Πολυμύλου χάλασε το σύστημα πέδησης της νταλίκας με συνέπεια να «χάσει» τελείως τα φρένα του οχήματος.
Πάντως το επίσημο πόρισμα των εμπειρογνωμόνων, για το εάν υπήρξε βλάβη στο σύστημα πέδησης του οχήματος, αναμένεται τις προσεχείς ημέρες. Ένας εξ αυτών ανέφερε πως δεν υπάρχει περίπτωση το πρόβλημα με τα φρένα να δημιουργήθηκε αμέσως μετά τα διόδια του Πολυμύλου, σε απόσταση, δηλαδή, 23χλμ. από το σημείο της φονικής καραμπόλας. Όπως εξηγεί αν αυτό συνέβαινε τότε το φορτηγό θα έπρεπε να είχε εκτραπεί της πορείας του νωρίτερα από το σημείο όπου ήταν ακινητοποιημένα τα αυτοκίνητα στα οποία προσέκρουσε. Κατά τον εμπειρογνώμονα το πρόβλημα με τα φρένα εμφανίστηκε λίγο πριν τη στροφή της Βέροιας που κατέληγε εκεί όπου ήταν σταματημένα λόγω των έργων τα αυτοκίνητα.
Κατάθεση στις αρχές έδωσε και ο συνοδηγός της νταλίκας, ένας 46χρονος Ρουμάνος, ο οποίος μετά την καραμπόλα εγκατέλειψε το σημείο της τραγωδίας και άρχισε να περιπλανιέται για περίπου 24 ώρες στη γύρω περιοχή.
Ο άνδρας, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη σύγκρουση, ζήτησε τελικά βοήθεια από κατοίκους του χωριού Σφηκιά Βέροιας, οι οποίοι ειδοποίησαν τις αρχές, και εν συνεχεία παρουσιάστηκε στο αστυνομικό τμήμα του χωριού.
Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ο 46χρονος, ο οποίος εκπαιδευόταν από τον οδηγό της νταλίκας στο συγκεκριμένο δρομολόγιο, ισχυρίστηκε και αυτός ότι παρουσιάστηκε πρόβλημα στα φρένα του οχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: