31.10.14

Βορίδη, έπρεπε να γίνει βούκινο?...

 
Μέσα από τη συχνότητα του realfm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου ο υπουργός Υγείας δεσμεύτηκε ότι πολύ σύντομα, σε συνεργασία με το υπουργείο Δικαιοσύνης, θα αναληφθούν δράσεις για τη βελτίωση των συνθηκών κράτησης στο νοσοκομείο «Αγιος Παύλος».

«Το...

πρώτο που θέλω να πω είναι ότι ναι προφανώς πρέπει να υπάρξει παρέμβαση. Το υπουργείο Υγείας είναι εδώ προκειμένου να βοηθήσει και να διευκολύνει σε ότι ζητηθεί από πλευράς του υπουργείου Δικαιοσύνης για να λυθεί το ζήτημα αυτό και να οργανωθεί ένας μηχανισμός πρωτοβάθμιας περίθαλψης γιατί αυτό δεν είναι νοσοκομείο, είναι πρωτοβάθμια περίθαλψη αυτό που γίνεται στις φυλακές», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βορίδης.

Και πρόσθεσε: «Επομένως, είναι κάτι το οποίο εμείς είμαστε έτοιμοι ό,τι πρέπει να κάνουμε, να βοηθήσουμε, να υποστηρίξουμε και θέλουμε να μιλήσουμε με το υπουργείο Δικαιοσύνης για το θέμα αυτό. Ξέρω ότι ο κ. Αθανασίου ασχολείται και έχει πολύ μεγάλη ευαισθησία στο θέμα αυτό και νομίζω ότι θα υπάρξει μία συγκεκριμένη δράση σύντομα προκειμένου να λυθεί το θέμα αυτό».

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας αναφέρθηκε και στις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών. «Το δεύτερο που θέλω να πω είναι ότι ένα ακόμα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε και στο οποίο επίσης χρειάζεται δράση, όχι αυτή τη φορά με το υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά με το υπουργείο Δημοσίας Τάξης, είναι ότι πρέπει να γίνουν περισσότερα πράγματα, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις συνθήκες κράτησης στα κέντρα πρώτης υποδοχής των μεταναστών».

Και σημείωσε: «Είναι ένα τελείως διαφορετικό ζήτημα το αν πρέπει να υπάρξουν μεταναστευτικές πολιτικές στην Α ή στη Β κατεύθυνση που θα αντιμετωπίζουμε το θέμα των μεταναστευτικών ροών. Η μεταναστευτική πολιτική είναι ένα ξεχωριστό κεφάλαιο από αυτό που θα λέγαμε την υγειονομική κάλυψη των μεταναστών. Είτε είναι νόμιμοι είτε είναι παράνομοι. Εκεί δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε διάκριση. Οχι μόνο για ανθρωπιστικούς, ηθικούς, αλλά κυρίως και πρωτίστως για λόγους δημόσιας υγείας. Δεν μπορεί εδώ να μην υπάρχει μία παρέμβαση πλήρης και γι’ αυτό τώρα και με αφορμή το θέμα του Έμπολα, λέμε ότι θα υπάρξουν πρόσθετες προσλήψεις, άλλοι 60 υγειονομικοί, να προστεθούν στους ήδη 70 που βρίσκονται και υπηρετούν στα κέντρα αυτά προκειμένου να καλυφθούν πλήρως οι υγειονομικές ανάγκες και προκειμένου να διασφαλιστεί ότι δεν υπάρχει θέμα, ας το πω, μεταδιδόμενων νοσημάτων. Επομένως πρέπει να καλυφθούν υγειονομικά αυτοί οι άνθρωποι είτε νομίμως έχουν έρθει στην χώρα είτε παρανόμως, γιατί αυτό είναι κάτι που αφορά και τους ίδιους, αλλά και τη δημόσια υγεία. Επομένως μας αφορά όλους».



real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: