16.10.14

Αχ Θεοδωράκη μου!...

Γιατί να μην είναι προκλητικός και εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ ο Σταύρος Θεοδωράκης; Άλλωστε για το Σαμαρά κι όλα τα...
δεκανίκια του το ποιηματάκι είναι το ίδιο: Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει! Και τι δουλεία έχει το ποτάμι με τον Αλέξη; Το ρυάκι ρίχνει νερό στο μύλο της δεξιάς. Και ποτίζει ενίοτε και την ακροδεξιά. Είναι σαν το μαϊντανό στο σιχτίρ πιλάφι των δοσίλογων κυβερνήσεων: Πάει με όλα και τα κάνει όλα:...

Ύβρεις, ψέματα, εξαπάτηση... Η κουτάλα πάνω απ' όλα! Kelle uber alles να το πω και στην επίσημη γλώσσα της αποικίας. Ελπίζω να το μετέφρασα σωστά, με 6 χρόνια κατοχή τα γερμανικά μου είναι φτωχά, σαν τους εργαζόμενους.

Ποτάμι τα δάκρυα για το σαμαρά και τη ΝΔ. Με αυτούς θα έτρωγαν ψωμί, ή πιο καλά παντεσπάνι, οι παραπόταμοι κι οι παρακρατικοί. Αλλά τώρα θα βγει ο Τσίπρας κι οι καημένοι οι Μνημονικοί, οι γερμανοτσολιάδες, οι βολεμένοι κηφήνες θα μείνουν χωρίς να πιούν αίμα εργαζόμενου.

Ποτάμι και το αίμα των μεταναστών που σκοτώθηκαν στην "ασφαλή" και χωρίς πόλεμο Ελλαδάρα. Αλλά σκοτίστηκε ο Θεωδοράκης γι αυτούς. Δεν ψηφίζουν, οπότε ας πεθάνουν. Κι οι άλλοι που θα τον ψηφίζουν, αυτοχειρία κάνουν, γιατί είναι χειρότερος κι από τον μπάρμπα Φώτη. Αλλά ευτυχώς δεν βλέπω πολλούς να θέλουν να πνιγούν στο ποταμάκι.

Γιατί όλα τα ποτάμια ιδιαίτερα τα σιγανά κρύβουν μεγάλους κινδύνους. Αυτό πχ βγάζει σε θάλασσα με καρχαρίες. Τοκογλύφους δανειστές που θέλουν κι άλλες σάρκες ανέργων. Αλλά όπως κάθε περίπτωση, κάθε νούμερο, κι ο Θεωδοράκης νομίζει ότι είναι ο Μεγαλέξανδρος. Ή τουλάχιστο ο Βουκεφάλας. Που θα τον καβαλήσει ο σαμαράς να πάνε για βρούβες. Γι αυτό και το σακίδιο στην πλάτη, προπόνηση κάνει.

Αλλά θα μείνει με την όρεξη. Γιατί όλο και πιο πολλοί είναι υποψιασμένοι. Κι ας σιγοντάρουν τα κανάλια κι ας κρύβουν αυτά: Στο Ευρωκοινοβούλιο οι αντιπρόσωποι της Ελιάς και του Ποταμιού συντάθηκαν με την Νέα Δημοκρατία καταψηφίζοντας πρόταση για απόδοση γερμανικών αποζημιώσεων στη Χώρα μας.

Φυσικά θα καταψήφιζαν, όπως ψήφισαν κατά και στο θέμα των μεταναστών. Αναρωτιέμαι τη ΔΗΜΑΡ θα αντικαταστήσουν, ή τη Χρυσή Αυγή; Γιατί πιο καλά θα συζητούσαν με τον Κασσιδιάρη. Και νερό να πέταγε, στο ποτάμι δε θα έκανε εντύπωση. Μάλλον όμως έχει δίκιο η Ραχήλ: "Όπου κατουρούν πολλοί μαζί, γίνεται ποτάμι". Να που πήγε η "χρυσή βροχή" του Παππά.

Γιατί να πάρουμε τα λεφτά των γερμανών όταν έχουμε τις συντάξεις των ελλήνων; Όταν μπορούμε να έχουμε ποτάμια ιδρώτα των δουλοπάροικων στα νέα stage (τώρα που είναι προεκλογική περίοδος δεν επιβαρύνουν τον προϋπολογισμό, όπως έλεγαν κάποτε) τι τα θέλουμε τα λεφτά των ξένων; Τα χρήματα των δανειστών στους δανειστές, τα του καίσαρος τω καίσαρι. Και των εργαζόμενων τα λεφτά πάλι στους δανειστές.

Αχ Θεωδοράκη μου. Νομίζεις ότι οι καταρράκτες της βλακείας σου θα τρέχουν για πολύ ακόμα. Δες τι τέλος είχε ο Φώτης. Κι εσύ Ανδρέα όταν έλεγες "το ποτάμι δε γυρίζει πίσω" που να ξέρες: Ότι με το Μνημόνιο τα ποτάμια και πίσω γυρίζουν και τούμπες κάνουν άμα λάχει...
πηγή tsak-giorgis.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: