6.10.14

Σάλλας: Η ανάπτυξη φέρνει μείωση των κόκκινων δανείων...

sallas1

 Ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας αναφέρει (μεταξύ άλλων) σε συνέντευξη σε ιστοσελίδα ότι «Σήμερα που οι συνθήκες ρευστότητας δεν αποτελούν πλέον πρόβλημα, οι τράπεζες ενθαρρύνουν...
τις ελληνικές επιχειρήσεις να υλοποιήσουν τα σχέδιά τους, με την προϋπόθεση ότι λειτουργούν με ανταγωνιστικά κριτήρια, ότι προάγουν την παραγωγικότητα και ότι έχουν αξιόπιστα επιχειρηματικά σχέδια». Ο Μιχάλης Σάλλας είπε ακόμη στο euro2day.gr: «Χρειάζεται όμως και η Πολιτεία να συνδράμει μέσω ενός σταθερού περιβάλλοντος, αλλά και μέσω της θεσμικής διευκόλυνσης του επιχειρηματικού κόσμου» προσθέτει.
Αναφερόμενος στην πορεία των μη εξυπηρετούμενων δανείων επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «από τη στιγμή που υπάρχει ανάπτυξη, αυτή φρενάρει αυτόματα την επέκταση δανείων σε προβληματικής κατηγορίας υποχρεώσεις. Η προοπτική περαιτέρω μείωσης των επισφαλειών από «κόκκινα δάνεια» είναι ήδη ορατή και συνδέεται με την πρόβλεψη για ανάπτυξη με ρυθμό άνω του 2% το 2015».
Ο κ. Σάλλας αναφέρει, ακόμη, ότι είναι «υπέρ του καταναλωτή η μεγαλύτερη συγκέντρωση του τραπεζικού συστήματος όπως διαμορφώθηκε μετά τη σειρά εξαγορών και συγχωνεύσεων και προβλέπει ότι η τάση αποκλιμάκωσης των επιτοκίων που ήδη ξεκίνησε, θα συνεχισθεί σταδιακά και στη διάρκεια του 2015, σε καταθέσεις (προθεσμιακές) και σε χορηγήσεις».
«Γενικώς, υπάρχει θετικότερη εικόνα για τις ελληνικές τράπεζες, η οποία τα τελευταία δύο χρόνια είναι εμφανής, στο κομμάτι της δραστηριότητάς τους, των αποτελεσμάτων, αλλά και στο ποσοστό των καθυστερήσεων από νέα δάνεια. Όλα αυτά συνδυαστικά με τις τρέχουσες οικονομικές εξελίξεις, με το ρυθμό που ''τρέχουν'' τα τρίμηνα στους ισολογισμούς των τραπεζών (που δεν είναι πια αρνητικά) και με την εξισορρόπηση συγκεκριμένων κλάδων οικονομικής δραστηριότητας, δημιουργούν το έδαφος για το καλωσόρισμα της επόμενης μέρας. Αρκεί να δημιουργηθεί η πεποίθηση ότι η χώρα έχει πια βγει οριστικά και τελεσίδικα από την κρίση» σημειώνει, επίσης, ο κ. Σάλλας.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: