17.10.14

Τρεις νεκροί ουκρανοί στρατιώτες στο Ντονέτσκ...

Τρεις νεκροί ουκρανοί στρατιώτες στο ΝτονέτσκΑπαισιόδοξος ο Ποροσένκο μετά τις συνομιλίες με Πούτιν...


Τρεις ουκρανοί στρατιώτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες στην ...
περιοχή του Ντονέτσκ και άλλοι ένδεκα φέρονται αγνοούμενοι στην περιοχή του Λουχάνσκ.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο είπε σήμερα στον καγκελάριο της Αυστρίας πως δεν είναι αισιόδοξος για την κρίση στην Ουκρανία μετά τις συνομιλίες που είχε νωρίτερα με τον ρώσο πρόεδρο ρώσους και ευρωπαίους ηγέτες.

«Δυστυχώς δεν είμαι πολύ αισιόδοξος», δήλωσε ο Ποροσένκο κατά την έναρξη μιας συνάντησής του με τον καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Reuters που ήταν αυτόπτης μάρτυρας.

Νωρίτερα ο Ποροσένκο είχε συναντηθεί με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν και με τους ηγέτες της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας, της Ιταλίας και της ΕΕ για συνομιλίες με στόχο την ενίσχυση της κατάπαυσης του πυρός στην ανατολική Ουκρανία και τον τερματισμό μιας διένεξης για το ρωσικό φυσικό αέριο. 

Το αεροδρόμιο του Ντονέτσκ δέχθηκε το τελευταίο 24ωρο τρεις επιθέσεις από τους αντάρτες, δήλωσε ο ουκρανός στρατιωτικός εκπρόσωπος Αντρίι Λισένκο προσθέτοντας πως τρεις στρατιώτες σκοτώθηκαν και δέκα τραυματίσθηκαν. 

Δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου άκουσαν στο κέντρο του Ντονέτσκ πυρά πυροβολικού προερχόμενα από τον τομέα του αεροδρομίου, όπου εδώ και τρεις ημέρες οι εχθροπραξίες έχουν ενταθεί. 

Στην περιφέρεια του Λουχάνσκ, αγνοείται η τύχη 11 ουκρανών στρατιωτών οι οποίοι έπεσαν σε ενέδρα. Οι στρατιώτες αυτοί ανήκαν σε ένα τάγμα που κατευθυνόταν προς ένα οδόφραγμα κοντά στο χωριό Σμιλέ, σύμφωνα με τον στρατιωτικό εκπρόσωπο Βλαντισλάβ Σελεζνιόφ στο Κίεβο. Ο ίδιος διευκρίνισε πως στον τόπο της ενέδρας βρέθηκαν καμένα ουκρανικά τεθωρακισμένα...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: