1.10.14

Σκουρλέτης: Ακολουθούν την πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ...

Σκουρλέτης: Ακολουθούν την πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την κυβερνητική τακτική, τις εκλογές, την ρεαλιστική στροφή του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και την πρόταση Δραγασάκη για το χρέος.
«Έχει διαμορφωθεί πλέον μια...
άλλη πραγματικότητα. Ιδιαίτερα μετά την παρουσίαση του δικού μας προγράμματος, βλέπουμε μια κυβέρνηση η οποία διακατέχεται πρώτα από όλα από μια αμηχανία. Είναι το άγχος των δημοσκοπήσεων και μιας πραγματικότητας η οποία λειτουργεί σαν τσουνάμι απέναντι στους κυβερνώντες», σχολίασε αρχικά ο κ. Σκουρλέτης και συνέχισε:
«Υπήρξε μια αμηχανία στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, μετά υπήρξε μια ασθμαίνουσα υπερκοστολόγηση για να καταλήξει σε μια παροχολογία από μεριάς της κυβέρνησης δείχνοντας ότι ακολουθούν κατά γράμμα την πολιτική ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ. Το ερώτημα είναι αν θα το τολμήσου να πάνε σε εκλογές, αν θα τους αφήσουν να πάνε σε εκλογές».
«Η κυβέρνηση μέσα από μια σκηνοθετημένη σύγκρουση επιζητά εκείνο τον χρόνο των εκλογών που θα την οδηγήσει σε μια μικρότερη ήττα. Ο οδικός χάρτης που επαγγέλλεται ο κ. Σαμαράς είναι ένας δρόμος που μας οδηγεί στη χώρα του μνημονίου στο διηνεκές», πρόσθεσε.
«Ήμασταν πάντοτε και είμαστε ρεαλιστές. Ρεαλιστικό είναι να διεκδικείς η μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας να έχει πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Ρεαλιστικό είναι να μην θες να φεύγουν οι νέοι από τη χώρα. Με βάση αυτή τη ρεαλιστική προσέγγιση που είχαμε πάντοτε, προσπαθούμε να διαμορφώσουμε και τις συμμαχίες μας και πως θα κάνουμε αυτό που θα κάνουμε όταν βρεθούμε στην εξουσία, πιο αποτελεσματικό», είπε ακόμα και ξεκαθάρισε:
«Εμείς διεκδικούμε την μερική διαγραφή χρέους, όπως η Γερμανία το 1953. Η πρόταση Δραγασάκη είναι μια πρόταση διευκολύνει την υπόθεση της διαπραγμάτευσης που θέλει να κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ διότι αντί να παρεμβάλλονται όλα τα κράτη μέλη και τα κοινοβούλια, αποκτάς έναν θεσμικό συνομιλητή. Είναι μια τακτική που οδηγεί τη συζήτηση σε ένα πιο βολικό πλαίσιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: