12.10.14

Παγκόσμια ανησυχία για τον Έμπολα ...

 
Άσκηση ετοιμότητας στη Βρετανία...
 Με κομμένη την ανάσα παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα την ραγδαία εξάπλωση του Έμπολα. Τα θύματα του θανατηφόρου ιού ξεπερνούν πλέον τα 4.000, ενώ και στην Ευρώπη οι ...
κυβερνήσεις βρίσκονται σε κατάσταση «συναγερμού».

Συνολικά 16 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ο σύζυγος της Ισπανίδας νοσηλεύτριας η οποία έχει προσληφθεί από τον ιό, βρίσκονται σε καραντίνα σε νοσοκομείο της Μαδρίτης. Τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν χθες ότι η κατάσταση της υγείας της Τερέσα Ρομέρο παρουσίασε βελτίωση, ενώ έγινε γνωστό και ότι χορηγήθηκε στην 44χρονη μία δόση του πειραματικού φαρμάκου Zmapp.

Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε ότι έθεσε σε καραντίνα 41 μέλη του προσωπικού του στη Λιβερία, μία από τις χώρες της δυτικής Αφρικής που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία, αφού εντοπίστηκε δεύτερο κρούσμα του ιού Έμπολα στις τάξεις της αποστολής του οργανισμού σε διάστημα μίας εβδομάδας. Η αποστολή του ΟΗΕ στη Λιβερία μετρά 6.000 ανθρώπους.

Η κυβέρνηση του Καναδά συνέστησε την Παρασκευή στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τις χώρες που έχουν πληγεί από την επιδημία του ιού Έμπολα. «Ζητάμε από τους Καναδούς που ζουν στη Σιέρα Λεόνε, τη Γουινέα και τη Λιβερία να εξετάσουν το ενδεχόμενο να τις εγκαταλείψουν», ανέφερε η υπουργός Υγείας της χώρας, Ρόνα Άμπροουζ.

Δεν είχε προσβληθεί από Έμπολα ο Βρετανός στα Σκόπια

Σχετικά με το κρούσμα του θανατηφόρου ιού που εντοπίστηκε στην «γειτονιά» μας, τα Σκόπια, τα νέα είναι ενθαρρυντικά. Σύμφωνα με την ανακοίνωση των υγειονομικών αρχών της χώρας, ο Βρετανός ο οποίος άφησε προχθές την τελευταία του πνοή δεν είχε προσβληθεί από τον Έμπολα.

Άσκηση ετοιμότητας στη Βρετανία

Στο μεταξύ, μια ευρείας κλίμακας άσκηση, με τη συμμετοχή εκατοντάδων ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και υπουργών, ήταν προγραμματισμένη να διεξαχθεί χθες στη Βρετανία προκειμένου να διαπιστωθεί η ικανότητα της χώρας να αντιμετωπίσει την εμφάνιση ενός κρούσματος του Έμπολα στο έδαφός της.

Δεν υπάρχουν σχόλια: