6.10.14

«Πολιτική μας απόφαση η διαγραφή χρέους»..

«Πολιτική μας απόφαση η διαγραφή χρέους»
«Τρόικα, Σαμαράς και Βενιζέλος θέλουν να ξεζουμίσουν κι άλλο τον ελληνικό λαό», δηλώνει ο πρώην ευρωβουλευτής και υπεύθυνος της επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τη διαπραγμάτευση του χρέους, Νίκος Χουντής, σε συνέντευξή του στην...
«Εφημερίδα των Συντακτών».

Ο κ. Χουντής υπογραμμίζει ότι το αίτημα για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι μια «κίνηση απελπισίας» και υπακούει στην απαίτηση της τρόικας για παράταση του βίου της κυβέρνησης.

«Η ψήφος εμπιστοσύνης της Βουλής που μάλλον εξασφαλίζει η συγκυβέρνηση, δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη συνέχιση του καταστροφικού της έργου. Η λαϊκή ετυμηγορία και εμπιστοσύνη και οι κοινωνικοί αγώνες είναι σίγουρο ότι γρήγορα θα δώσουν εντολή στον ΣΥΡΙΖΑ να σταματήσει τον κατήφορο, να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση και να βάλει σε εφαρμογή το ριζοσπαστικό του πρόγραμμα ανάταξης κι ανάπτυξης της οικονομίας και του τόπου», σημειώνει.

Η δε επιτροπή της οποίας θα προΐσταται θα έχει ως στόχο την τεκμηρίωση για την επίτευξη της «πολιτικής απόφασης για τη διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους». Ξεκαθαρίζει, επίσης, ότι «απόφαση και θέση του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο λογιστικός έλεγχος του χρέους».

Όπως αναφέρει ο κ. Χουντής, «η διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, η ρήτρα ανάπτυξης για την αποπληρωμή του υπολοίπου και το μορατόριουμ στις πληρωμές τόκων και χρεολυσίων είναι στόχος μας και ζητάμε τη λαϊκή υποστήριξη να το καταφέρουμε. Το προηγούμενο της Γερμανίας του 1953 αλλά και τα παραδείγματα άλλων χωρών δείχνουν ότι η λύση δεν είναι οι πολιτικές της λιτότητας, της εσωτερικής υποτίμησης, της περιφρόνησης της δημοκρατίας.

Στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα τεθούν και οι γερμανικές αποζημιώσεις, το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο και βεβαίως το κόστος από τις ζημιές (οικονομικές και κοινωνικές) που επήλθαν στη χώρα από τη μνημονιακή δράση των ευρωπαϊκών θεσμών. Εκτός λοιπόν από το δίκιο έχουμε και πολλά επιχειρήματα και στοιχεία στη φαρέτρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: