27.10.14

ΣΥΡΙΖΑ: Απαξιώνεται η περιουσία του ΤΧΣ...

Την απαξίωση της περιουσίας του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ με ενημέρωσή του, σχετικά με τα...
αποτελέσματα των Stress Tests των τραπεζών και επισημαίνει ότι το κόστος «διάσωσης» των τραπεζών για το ελληνικό Δημόσιο είναι 40 δισ. και συνυπολογίζοντας και την αναβαλλόμενη φορολογία το κόστος ανέρχεται σε 50 δισ. ευρώ.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει στο non paper πως μετά τις πρόσφατες Αυξήσεις Μετοχικού Κεφαλαίου, προκλήθηκε ζημιά στο Δημόσιο με απομείωση της αξίας των μετοχών, που κατέχει το ΤΧΣ περίπου 8 δισ.

«Απαιτούμε τη διατήρηση των μετοχών του ΤΧΣ και αντίστοιχη έκδοση μετοχών, που αντιστοιχούν στην αναβαλλόμενη φορολογία. Άλλωστε η προθεσμία για την επαναγορά των μετοχών από τους ιδιώτες μετόχους, σύμφωνα με τις ισχύουσες αποφάσεις, λήγει το 2017 και εφόσον αναμένουν επιτυχή αποτελέσματα η λογική είναι να διατηρήσουμε τις μετοχές για την υπεραξία που αναμένεται να τύχουν» συμπληρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως σημειώνουν τα στελέχη της Κουμουνδούρου, «το μεγάλο ζητούμενο είναι, άμεσα να αποκατασταθεί η κανονική τραπεζική λειτουργία, με την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία, την πτώση των επιτοκίων χορηγήσεων και την ανακούφιση των υπερχρεωμένων πολιτών. Όμως φαίνεται ότι οι τραπεζοκεντρικές λύσεις, που δίνονται για τη διαχείριση των καθυστερημένων δανείων, θα εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα των τραπεζών και τη διαπλοκή και δεν θα εξασφαλίσουν την δίκαιη και ίση μεταχείριση των δανειοληπτών».

«Η στόχευση πρέπει να είναι ενίσχυση της ρευστότητας προς την αγορά και ανακούφιση των δανειοληπτών» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: