6.10.14

«Θα είναι μια καλή χρονιά για την χώρα», λεει ο Σαμαράς...


 
Το παρασκήνιο απ' το καφεδάκι του Αντώνη, στη βουλή...
«Θα είναι μια καλή χρονιά για την Ελλάδα, για τη σταθερότητα, την ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας» δήλωσε, αποχωρώντας από τη Βουλή μετά την έναρξη των εργασιών της Ολομέλειας, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς
Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε...
καταθέσει στον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελου Μεϊμαράκη, την επιστολή για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Τα καινούργια εκκαθαριστικά δείχνουν πόσο μικρότερη είναι η επιβάρυνση σε σχέση με πέρυσι», είπε ο Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε συνάντηση που είχε με περίπου 20 βουλευτές της ΝΔ στο καφενείο της Βουλής.

Παράλληλα τους είπε ότι σε λίγο καιρό η κυβέρνηση θα δώσει στη δημοσιότητα συγκριτικά του φόρου ακινήτων της περσινής με τη φετινή χρόνια και εκεί θα καταγράφεται η διαφορά.

Στο εντευκτήριο της Βουλής ο κ.Σαμαράς είχε εγκάρδιο τετ α τετ με την υφυπουργό Πολιτισμού Αντζελα Γκερέκου, ενώ δεν έλειψαν τα χαμόγελα και με τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σκανδαλίδη.  

Πάντως, ο κ. Σαμαράς δεν απάντησε στο ερώτημα που του έθεσε η πρώην βουλευτής της ΝΔ, Πόπη Φουντουκίδου, για το τι άλλο μπορεί να μας πάρει, όπως είπε, μια αριστερή κυβέρνηση.

«Αγαπητέ Πρόεδρε, καταθέτω πρόταση εμπιστοσύνης της Κυβέρνησης σύμφωνα με τα άρθρα 84 παρ. 1 του Συντάγματος και 141 παρ. 4 του Κανονισμού της Βουλής. Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς».

Σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής, η συζήτηση πρέπει να ξεκινήσει δύο ημέρες μετά την υποβολή του αιτήματος, δηλαδή το αργότερο την Τετάρτη. 

Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ψηφοφορία, που αναμένεται τα μεσάνυχτα της Παρασκευής, και στο αν και πόσες ψήφους θα λάβει η κυβερνητική πλειοψηφία, πέραν των 154 που ήδη διαθέτει

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: