5.10.14

Ανοίγουν οι κάλπες στη Βραζιλία...


Η νυν πρόεδρος τη Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στο δεύτερο γύρο των εκλογών που θα είναι πιθανότατα αναγκαίος αλλά...
δεν έχει ξεκαθαρίσει το ποιός θα είναι ο αντίπαλος της.

Η έτερη υποψήφια Μαρίνα Σίλβα, αν και ήταν πριν από έναν μήνα η επικρατέστερη νικήτρια της αναμέτρησης και μάλιστα με διαφορά, βλέπει το ποσοστό της να υποχωρεί σταθερά και πλέον σχεδόν ισοψηφεί με τον υποψήφιο που ευνοούν πολλοί οικονομικοί παράγοντες, τον τεχνοκράτη Αέσιου Νέβες.

Ο Νέβες ένας τεχνοκράτης γερουσιαστής που έως τώρα εμφανιζόταν στη τρίτη θέση των προτιμήσεων των ψηφοφόρων, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας Datafolha καταλαμβάνει το 26% των ψήφων έναντι 24% για τη Μαρίνα Σίλβα.



Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε επίσης ότι η πρόεδρος Ντίλμα Ρούσεφ κρατά ένα ισχυρό προβάδισμα με το 44% των προτιμήσεων των ψηφοφόρων.



Μια δεύτερη δημοσκόπηση από το ερευνητικό ινστιτούτο Ibope δείχνει επίσης ότι ο Νέβες καταλαμβάνει το 27% έναντι 24% της Σίλβα και 46% για την πρόεδρο Ρούσεφ.



Και οι δύο δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η νυν πρόεδρος της Βραζιλίας θα επικρατήσει όποιος και αν είναι ο αντίπαλός της σε ένα πιθανό δεύτερο γύρο στις 26 Οκτωβρίου.

  euronews, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: