24.10.14

Υπερψηφίστηκε η τροπολογία για τις ληξιπρόθεσμες...

Με τη θετική ψήφο της κυβερνητικής πλειοψηφίας, αλλά και της ΔΗΜΑΡ και των ΑΝΕΛ, παρά τις...
επιφυλάξεις των τελευταίων, ψηφίστηκε από την Βουλή η ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και οι ανεξάρτητοι δημοκρατικοί βουλευτές δήλωσαν «παρών», ενώ «όχι» είπε η ΧΑ και το ΚΚΕ.

Η τοποθέτηση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης πυροδότησε την αντίδραση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου της ΝΔ 'Αδ. Γεωργιάδη, ο οποίος κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για «ήξεις - αφήξεις», αφού με το «παρών» δεν ψηφίζεται η ρύθμιση, άρα δεν συνεπικουρεί η αξιωματική αντιπολίτευση στα ωφελήματά της προς τους πολίτες.

Με αφορμή δε τη δήλωση του κοινοβουλευτικού εκπρόσωπου του ΣΥΡΙΖΑ ότι καταψηφίζει με απόλυτη αντίθεση την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, ο κ. Γεωργιάδης είπε πως στην ουσία «οι κατά τα άλλα αριστεροί» καταψηφίζουν την πιο αριστερή ρύθμιση, αφού στην ουσία είναι η προσπάθεια μιας κυβέρνησης να πάρει ό,τι οι περισσότερο μπορεί από όσους έχουν και να πριμοδοτήσει τους αδύναμους.

Ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο επίσης για «επαναστατική» ρύθμιση που αποτελεί το «όνειρο» κάθε επιχειρηματία.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Θοδωρής Δρίτσας κάλεσε την κυβέρνηση να μην επαίρεται πως θα δώσει «αυτό το χαρμόσυνο μήνυμα» στους πολίτες, αφού πολύ σύντομα θα εκτεθεί και τόνισε πως η πρόταση του κόμματός του συγκριτικά με την κυβερνητική ρύθμιση είναι η «μέρα με τη νύχτα». 

Ταυτοχρόνως κατηγόρησε την κυβέρνηση πως από τη μία επιχειρεί να εμφανίσει πως νομοθετεί προς όφελος των πολιτών, από την άλλη χαρίζει στις τράπεζες και στις κατασκευαστικές.

Απαντώντας ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης είπε προς το ΣΥΡΙΖΑ πως το να παραπέμπεις σε Επιτροπές - όπως προβλέπει η πρότασή του - για να ρυθμίσεις, θέματα που αφορούν πολλές χιλιάδες πολιτών, συνεπάγεται καθυστέρηση χρόνων, τόσων που οι πολίτες για τους οποίους γίνεται η ρύθμιση δεν θα υπάρχουν. Επίσης για το ίδιο θέμα ο 'Αδωνις Γεωργιάδης ανέφερε πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ αποδεικνύει το πόσο μεγάλη διαφορά έχει η θεωρία από την πράξη.

Από το ΠΑΣΟΚ ο Γιάννης Κουτσούκος είπε πως δεν βοηθά η προσπάθεια απομείωσης του οφέλους της ρύθμισης, καθώς αυτή δημιουργεί όρους νέας αρχής ειδικώς σε συνδυασμό με την ρύθμιση για τα κόκκινα δάνεια που πρόκειται πολύ σύντομα να κατατεθεί.

Η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Έλενα Κουντουρά δήλωσε ότι το κόμμα της στηρίζει την ρύθμιση, έστω και τους λίγους αυτούς απελπισμένους πολίτες που ωφελούνται την διάταξη της μονιμοποίησης της έκτακτης εισφοράς που εμπαίζει τον ελληνικό λαό.
Από την ΧΑ, ο Αντώνης Γρέγος δήλωσε τη διαφωνία του κόμματός του με την ρύθμιση και δήλωσε ότι καταψηφίζει.

Η Ασημίνα Ξυροτήρη εκ μέρους της ΔΗΜΑΡ ανέφερε πως κατατέθηκε με καθυστέρηση η τροπολογία, είναι μεν θετική, αλλά δεν επιλύει τα προβλήματα αφού δεν συνδέεται το ποσό της δόσης με τα εισοδήματα των οφειλετών.

Ο Νίκος Καραθανασόπουλος, κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, είπε πως η ρύθμιση αυτή αποδεικνύει πως το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι πως θα παραμείνουν σε ομηρία οι οφειλέτες και πως θα εισπραχθούν έσοδα...
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: