19.10.14

Κρουαζιερόπλοιο άλλαξε ρότα ...

Κρουαζιερόπλοιο άλλαξε ρότα λόγω του φόβου για τον Έμπολα 
...λόγω του φόβου για τον Έμπολα...
Στις Ηνωμένες Πολιτείες επιστρέφει το κρουαζιερόπλοιο Carnival Magic που εκτελούσε ταξίδι αναψυχής στην Καραϊβική, καθώς ένας από τους επιβάτες του είναι...
εργαζόμενος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας όπου διαγνώστηκε το πρώτο θανατηφόρο κρούσμα του ιού Έμπολα στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της πλοιοκτήτριας εταιρείας η περίπτωση είναι χαμηλού κινδύνου.
Ο εργαζόμενος στον υγειονομικό τομέα του Ντάλας ο οποίος, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, λέγεται ότι δεν έχει κανένα σύμπτωμα της θανατηφόρου νόσου και σύμφωνα με τα ιατρικά πρότυπα που έχει θέσει το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων βρίσκεται στο τέλος των 21 ημερών που είναι το ανώτερο περιθώριο για την επώαση του ιού Έμπολα, έχει οικειοθελώς μπει σε απομόνωση σε καμπίνα του πλοίου μαζί με ένα ακόμη άτομο που τον συνόδευε στην κρουαζιέρα.
Το Carnival Magic σύμφωνα με το πρόγραμμά του έπρεπε να δέσει σε λιμάνια του Μεξικού και του Μπελίζ αλλά οι δυο αυτές χώρες αρνήθηκαν τον ελλιμενισμό του κρουαζιερόπλοιου εξ αιτίας των ανησυχιών για τον ιό Έμπολα.
Ο εργαζόμενος στο Πρεσβυτεριανό Νοσοκομείο του Ντάλας επιβιβάστηκε στο πλοίο από το λιμάνι του Γκάλβεστον στις 12 Οκτωβρίου για μια επταήμερη κρουαζιέρα και όπως ανέφεραν αμερικανοί αξιωματούχοι δεν είχε έρθει σε άμεση επαφή με τον Τόμας Έρικ Ντάνκαν τον ασθενή από τη Λιβερία που τελικά κατέληξε από τον ιό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: