27.10.14

Εφεση κατά της καταδίκης του Πιστόριους ασκεί η εισαγγελία της Ν. Αφρικής...

Εφεση κατά της καταδίκης του Πιστόριους ασκεί η εισαγγελία της Ν. ΑφρικήςΣε έφεση κατά της καταδίκης και της ποινής που επιβλήθηκε στον παραολυμπιονίκη Όσκαρ Πιστόριους για τον φόνο της φίλης του Ρίβα Στίνκαμπ, αναμένεται να...
προχωρήσει η εισαγγελία της Νοτίου Αφρικής, καθώς δεν είναι ικανοποιημένη με την επιεική τιμωρία του αθλητή.
Εφεση κατά της καταδίκης του Πιστόριους ασκεί η εισαγγελία της Ν. Αφρικής
Η νοτιοαφρικανική Εθνική Εισαγγελική Αρχή (NPA) "θα ασκήσει έφεση τόσο εναντίον της καταδίκης όσο και εναντίον της ποινής", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εισαγγελίας Νάθι Μνκούμπε.
Στις 21 Οκτωβρίου, ο Πιστόριους ξεκίνησε να εκτίει την 5ετή ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, ενώ μπορεί να βγει από την φυλακή μέσα σε 10 μήνες και να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής σε κατ' οίκον περιορισμό.
Η οικογένεια της Ρίβα δήλωσε ότι δεν θα προχωρήσει σε έφεση.
Κατά τη διάρκεια της δίκης, οι υπηρεσίες της εισαγγελίας είχαν επιδιώξει να αποδείξουν πως ο αθλητής είχε σκοτώσει εσκεμμένα τη φίλη του, την Ρίβα Στίνκαμπ, το 2013, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου.
Ωστόσο η δικαστής Θοκοζίλε Μασίπα αποφάνθηκε πως οι αποδείξεις ήταν ανεπαρκείς για να κατηγορηθεί ο Πιστόριους για δολοφονία.
Μετά την ετυμηγορία, ποινικολόγοι είχαν εκφράσει την έκπληξή τους για το συμπέρασμα της δικαστού, σύμφωνα με την οποία ο Πιστόριους δεν μπορούσε να γνωρίζει πως υπήρχε κίνδυνος να σκοτώσει κάποιον όταν έριξε τους πυροβολισμούς.
Είχαν προειδοποιήσει πως η ετυμηγορία αυτή υπάρχει κίνδυνος να κάνει ορισμένους να πιστέψουν πως επιτρέπεται να ανοίγουν πυρ δίχως δεύτερη σκέψη.
Η Ρίβα Στίνκαμπ επλήγη από τέσσερις σφαίρες, οι οποίες διαπέρασαν την κλειδωμένη πόρτα της τουαλέτας στην οποία βρισκόταν τη στιγμή του δράματος, στην πολυτελή κατοικία του Όσκαρ Πιστόριους στην Πρετόρια.
Πριν από τη δίκη και στη διάρκειά της, ο παραολυμπιονίκης είχε διαβεβαιώσει πως πίστευε πως πυροβολούσε εναντίον ενός διαρρήκτη και στη συνέχεια πως δεν είχε συνειδητοποιήσει πως πυροβολούσε.
Οι Νοτιοαφρικανοί είχαν επίσης επικρίνει ως υπερβολικά επιεική την ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε...
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: