13.10.14

Έχασε από τον… Μηταράκη ο Φαήλος...

mitarakis 
Ο υφυπουργός της Νέας Δημοκρατίας Νότης Μηταράκης κέρδισε τη δίκη με τους υπευθύνους της εφημερίδας «Δημοκρατία», τους οποίους υπερασπίστηκε ο φίλος του πρωθυπουργού Φαήλος Κρανιδιώτης. 
Μια δίκη με...
«γαλάζιο» ενδιαφέρον και από τις δύο πλευρές, ολοκληρώθηκε στο Β' Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών, με τους τρεις κατηγορούμενους να καταδικάζονται σε ποινή φυλάκισης 15 μηνών με τριετή αναστολή.
Τα τρία στελέχη της εφημερίδας «Δημοκρατία», οι οποίοι είναι ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης, ο διευθυντής Χρίστος Μουλινός και ο δημοσιογράφος Ανδρέας Καψαμπέλης καταδικάστηκαν για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Νότη Μηταράκη, σχετικά με την δήλωση πόθεν έσχες του υφυπουργού το 2012.
Την υπεράσπιση των τριών στελεχών της εφημερίδας, είχε αναλάβει ο «γαλάζιος» δικηγόρος και… φίλος του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Φαήλος Κρανιδιώτης, ο οποίος προέβαλε τον ισχυρισμό ότι οι κατηγορούμενοι προχώρησαν στα επίμαχα δημοσιεύματα καθώς «υπήρχε δικαιολογημένο ενδιαφέρον του κοινού» υπογραμμίζοντας ότι διατύπωναν ερωτήματα και δεν περιείχαν προσβλητικούς χαρακτηρισμούς.
Αν και η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική για τον εκδότη και το διευθυντή της εφημερίδας τελικά η απόφαση του δικαστηρίου ήταν καταδικαστική και για τους τρεις κατηγορούμενους οι οποίοι άσκησαν έφεση.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: