20.10.14

Ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. τακτοποίησε τον γιο του...

tsaknakis-arxigos-el.as.-2jpg 
Συνδικαλιστές της ΕΛ.ΑΣ. περιγράφουν στην  «Εφημερίδα των Συντακτών»  τη «ρουσφετολογική» συμπεριφορά του ίδιου του αρχηγού τους, αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, που κατά παράβαση κάθε...
νόμου και υπηρεσιακού κανονισμού για τις μεταθέσεις, όπως καταγγέλλουν, φρόντισε να τακτοποιήσει τον αξιωματικό γιο του στην προνομιακή υπηρεσία των Εσωτερικών Υποθέσεων.
Ιδού, λοιπόν, τι προκύπτει από τις καταγγελίες τους και τον ογκώδη φάκελο στοιχείων που παραθέτουν…
Σύμφωνα με τον νόμο 2713/99, για την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., τα άτομα που τοποθετούνται σε αυτήν πρέπει να συγκεντρώνουν τα εξής προσόντα:
Α. Να διακρίνονται για την αποδοτικότητα, την αποτελεσματικότητα, το ήθος, τη διαγωγή, την υπευθυνότητα και αποφασιστικότητά τους.
Β. Κατά τη διάρκεια των 5 τελευταίων ετών να έχουν αξιολογηθεί με τον γενικό χαρακτηρισμό «εξαίρετος» και να έχουν κριθεί ευμενώς από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων, ενώ από τους διαθέτοντες tsaknakis-arxigos-el.as.τα ανωτέρω προσόντα προτιμώνται ιδίως όσοι έχουν διετή τουλάχιστον προϋπηρεσία σε υπηρεσία ασφαλείας.
Γ. Δεν επιτρέπεται να μετατεθεί ή να υπηρετεί στην ΥΕΥ αστυνομικός ο οποίος έχει υπηρετήσει ή υπηρετεί στο γραφείο του αρχηγού ή των εν ενεργεία προϊσταμένων κλάδων του υπουργείου Δημόσιας Τάξης (σ.σ.: πόσο μάλλον ο ίδιος ο γιος του αρχηγού).
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, ο γιος του κ. Τσακνάκη, νεαρός υπαστυνόμος, αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών στις 10/7/2012 και αρχικά τοποθετήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Συντάγματος στην Αθήνα. Στις 20/3/2013, δηλαδή μόλις 8 μήνες από την ένταξή του στην ενεργό υπηρεσία, μετατέθηκε στην ΥΕΥ Βόρειας Ελλάδας, στη Θεσσαλονίκη, που είναι και ο τόπος καταγωγής του.
Συνεπώς:
Μετατέθηκε «ρουσφετολογικά», χωρίς να έχει συμπληρωθεί η κατά νόμο απαιτούμενη 5ετία πραγματικής υπηρεσίας, ούτως ώστε να έχει προλάβει να κριθεί ως «εξαίρετος» από τα αρμόδια συμβούλια κρίσεων.
• Αντιθέτως, διένυσε μια βραχύτατη πραγματική υπηρεσία μόλις 8 μηνών, διάστημα προφανώς ανεπαρκές για να κριθούν η αποδοτικότητα, η ικανότητα και η επάρκειά του, όπως απαιτεί η συγκεκριμένη υπηρεσία.
• Ακόμη κι αν πει κανείς ότι μπορεί να ήταν άριστος κατά τη φοίτησή του στη σχολή, αυτό αφενός δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο, διότι για τους δόκιμους δεν συντάσσονται τακτικές εκθέσεις αξιολόγησης αξιωματικών, αφετέρου δεν συγκαταλέγεται στους πρωτεύσαντες συναδέλφους του.
Κατ' αυτόν τον τρόπο, φαίνεται ότι παραβιάστηκε ευθέως ο νόμος 2713/99 προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα προσωπικά συμφέροντα του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. και του γιου του.

«Εφημερίδα των Συντακτών»

Δεν υπάρχουν σχόλια: