9.10.14

Ποιος θα συνοδεύσει την κυρία Κλούνεϊ ...




...και θα μιλήσει στο Σαμαρά για τα Μάρμαρα του Παρθενώνα (ΦΩΤΟ)...
Η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ Αλαμουντίν, θα συνοδευθεί από τον...
Αυστραλό δικηγόρο Τζέφρι Ρόμπερτσον, κατά την αποστολή της στην Ελλάδα με σκοπό την ανάκτηση των Μαρμάρων του Παρθενώνα.



Ο Ρόμπερτσον θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη συνάντηση της Αλαμουντίν με τον Σαμαρά, καθώς έχει τη δυνατότητα να προσφέρει νομικά επιχειρήματα που θα βοηθήσουν την επιχείρηση επιστροφής των Μαρμάρων.



Το 2007, είχε συμβάλλει επιτυχώς στην επιστροφή αντικειμένων που ανήκαν στους Αβορίγινες της Τασμανίας και βρίσκονταν στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας της Μ. Βρετανίας.

Στο βιβλίο του με τίτλο «Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας», γράφει «Υπάρχει μεγάλη υποστήριξη για τη δημιουργία ενός διεθνούς κανόνα που θα απαιτεί την επιστροφή των πολιτιστικών θησαυρών μεγάλης εθνικής σημασίας».
  

Επιπλέον, και θεωρεί ότι αποτελεί διεθνές δικαίωμα μιας χώρας η αίτηση για την επιστροφή της πολιτιστικής της κληρονομιάς ως «ζωντανό σύμβολο της ιστορίας και του πολιτισμού από τη στιγμή της γέννησης της δημοκρατίας. Θα πρέπει να βασίζεται σε διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις που χορηγούν οι χώρες και θα έχει να κάνει με το ''δικαίωμα στον πολιτισμό"».


topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: