15.10.14

Θρίλερ με τον θάνατο δύο ρακοσυλλεκτών στη Γλυφάδα...

Θρίλερ με τον θάνατο δύο ρακοσυλλεκτών στη ΓλυφάδαΣε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση θανάτου δύο ηλικιωμένων αδελφών, ρακοσυλλεκτών, που τον περασμένο Ιούλιο είχαν βρεθεί νεκροί και σε κατάσταση ...
προχωρημένης σήψης στο σπίτι τους, στη Γλυφάδα.
Οι δύο ηλικιωμένοι, παρότι είχαν διαφορά ηλικίας 15 ετών απεβίωσαν την ίδια ημέρα και ο θάνατός τους είχε αρχικά αποδοθεί σε παθολογικά αίτια. Τα αίτια θανάτου τους, ωστόσο, επανεξετάζονται μετά τον εντοπισμό κυκλώματος απατεώνων που αποπειράθηκαν να κάνουν ανάληψη ποσού 160.000 ευρώ από κατάθεση ύψους 550.000 ευρώ, την οποία περιέργως διατηρούσαν οι δύο ρακοσυλλέκτες. Το ίδιο κύκλωμα φέρεται να αποπειράθηκε να πουλήσει ακίνητο που είχαν στην ιδιοκτησία τους οι δύο ηλικιωμένοι ρακοσυλλέκτες, καθώς στην κατοχή ενός εκ των μελών του κυκλώματος βρέθηκε πλαστογραφημένο συμβόλαιο αγοραπωλησίας του εν λόγω ακινήτου, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

Ειδικότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειας Αττικής συνελήφθησαν το μεσημέρι της 7ης Οκτωβρίου στο Π. Φάληρο τρία άτομα, δύο άνδρες 46 και 66 ετών και μία συμβολαιογράφος 47 ετών, ενώ αναζητείται άνδρας 42 ετών, στον οποίο η ΕΛ.ΑΣ. αποδίδει αρχηγικό ρόλο στην απάτη. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, στις 25 Σεπτεμβρίου ο 66χρονος και ο φερόμενος ως «εγκέφαλος» της απάτης εμφανίστηκαν σε υποκατάστημα τράπεζας και με πλαστογραφημένο πληρεξούσιο προσπάθησαν να κάνουν ανάληψη 160.000 ευρώ από τον λογαριασμό των ρακοσυλλεκτών.

Μερικές ημέρες αργότερα, την 7η Οκτωβρίου, ο 66χρονος μετέβη εκ νέου στο υποκατάστημα και παρέλαβε επιταγή ύψους 50.000 ευρώ. Συνελήφθη επιτόπου από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Έξω από την τράπεζα εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν η συμβολαιογράφος και ο συνεργός τους. Η γυναίκα έχει και στο παρελθόν συλληφθεί για παρόμοια αδικήματα, ενώ και σε βάρος του 46χρονου (παλαίμαχου ποδοσφαιριστή) εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης για απάτη. Αμφότεροι, μετά την απολογία τους, κρίθηκαν προφυλακιστέοι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: