29.10.14

Δρίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την απλή και άδολη αναλογική...

Δρίτσας: Ο ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει την απλή και άδολη αναλογική«Θέλουμε και ζητάμε σύστημα απλής και άδολης αναλογικής και δεσμευόμαστε ότι θα το εγκαθιδρύσουμε, εάν...
και εφόσον έχουμε κυβερνητική ευθύνη», τόνισε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θοδωρής Δρίτσας, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος τη Δευτέρα υποστήριξε ότι εάν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές με το μπόνους, «αμέσως θα προκηρύξει νέες εκλογές».
«Αν και ο κ. Γλέζος έκανε διευκρινιστική δήλωση, οι γνώμες του είναι πάντοτε σεβαστές, διότι προέρχονται από έναν άνθρωπο που έχει δώσει πάρα πολλά στον ελληνικό λαό και στην ελληνική ιστορία. Είναι μια προσωπική άποψη που δεν έχει αναδειχθεί από τη δική μας θέση. Εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θέσει αυτή τη στιγμή ζήτημα ότι δεν θα αποδεχθεί την εκλογή του ελληνικού λαού που θα δοθεί υπό αυτές τις συνθήκες, είναι σαν να λέμε ότι δεν θέλουμε να κυβερνήσουμε. Υπάρχουν πολλά εμπόδια μπροστά μας και τεράστια προβλήματα που πρέπει να λύσουμε και επομένως δεν θα ήταν καθόλου σωστό να θέσουμε τη διαρκώς αυξανόμενη βούληση του λαού για αλλαγή υπό την αίρεση του εκλογικού νόμου και άρα να την ακυρώσουμε. Προφανώς και ως κυβέρνηση, όμως, θα καταθέσουμε νομοσχέδιο για την αλλαγή του εκλογικού νόμου, το οποίο δεν μπορεί να είναι αντικείμενο αιφνιδιασμού και συγκυρίας. Μιλάμε για πάγιο εκλογικό σύστημα, το οποίο θα διαμορφώσει και τις αντίστοιχες προϋποθέσεις για να εκφραστεί η εκλογική βούληση του ελληνικού λαού. Δεν μπορεί να είναι συγκυριακό ζήτημα», είπε ο κ. Δρίτσας.

Για τις πλημμύρες στον Πειραιά και τη Δυτική Αττική, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «Καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά πάγιας ευθύνης, γιατί οι περισσότερες καταστροφές έγιναν σε μια συγκεκριμένη περιοχή, στην Παλαιά Κοκκινιά. Και αυτό αναδεικνύει μόνιμα ζητήματα που εκκρεμούν δεκαετίες. Τα έργα που θα έπρεπε να μπουν μπροστά και αυτό είναι διαπιστωμένο εδώ και δεκαετίες, δεν μπήκαν καν μπροστά. Δεν μελετήθηκαν σχεδόν. Δεν ήταν βουλωμένα φρεάτια. Είναι περιοχές που έχουν χτιστεί πάνω σε ρέματα, χωρίς να έχει προβλεφθεί η δυνατότητα απορροής υδάτων.».

Δεν υπάρχουν σχόλια: