6.10.14

Σκουρλέτης: «Όποιος θέλει ψήφο εμπιστοσύνης...




... ας την πάρει από το λαό»...
«Η κυβέρνηση αυτή την αξιολόγηση δεν θα την αποφύγει, την πραγματική αξιολόγηση από το λαό και όχι την αξιολόγηση που θέλει υποτίθεται να κάνει στους δημόσιους υπαλλήλους για να σπρώξει κόσμο προς την ανεργία»


Αποσπάσματα από... τη συνέντευξη του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στην τηλεόραση του STAR (Π. Τσαπανίδου):

  • Μπορώ να ρωτήσω τι διαφορετικό έχετε να προτείνετε για τον Έλληνα ψηφοφόρο, τον Έλληνα πολίτη; Δηλαδή η Ν.Δ. τελειώνει με το μνημόνιο, ολοκληρώνει τον κύκλο του, το κλείνει…
Επιμένετε στο τρολάρισμα…
  • Εσείς από την πλευρά σας σχίζετε το μνημόνιο κι εσείς τελειώνετε με το μνημόνιο, σκίζετε το μνημόνιο…
Κι ο κ. Σαμαράς το σκίζει. Εμείς έχουμε ανησυχήσει μήπως δεν προλάβουμε να σκίσουμε κι εμείς κάτι. Γιατί θυμόσαστε ότι στις τελευταίες εκλογές είπε ότι σκίζει κάθε μέρα και μία σελίδα.
Αλλά κοιτάξτε… Το μνημόνιο δεν είναι απλά και μόνο μια αυστηρή πολιτική δημοσιονομική ή εισοδηματική. Το μνημόνιο έχει και πάρα πολλές άλλες πλευρές. Είναι και εφαρμοστικοί νόμοι, είναι και νόμοι που διέπουν τις εργασιακές σχέσεις, είναι και νόμοι που αλλάζουν την πραγματικότητα στο ασφαλιστικό τοπίο. Είναι νόμοι οι οποίοι μεταμορφώνουν κατ΄ ουσίαν όλες τις σχέσεις μέσα στην κοινωνία. Είναι αυτά που ονομάσαμε εμείς καθεστώς του μνημονίου. Αυτής όλης της πορείας που ξεκίνησε από τον Μάη του 2010 και συνεχίζεται.
Την ίδια ώρα που μιλάνε για έξοδο από το μνημόνιο, τι μας λένε; Ότι έρχεται ένα νέο ενιαίο μισθολόγιο το οποίο θα ολοκληρώσει το σχέδιο φτωχοποίησης..
  • Έρχεται ένας προϋπολογισμός ισοσκελισμένος, ιστορική στιγμή αυτή…
Μισό λεπτό.. Έρχεται ένα νομοσχέδιο για τις ομαδικές απολύσεις, για το ασφαλιστικό, πράγματα τα οποία βρίσκονται ακριβώς μέσα στη λογική όλων των μεταρρυθμίσεων, διαρθρωτικών αλλαγών τα λένε εύσχημα, μεγάλων αλλαγών εις βάρος του κόσμου της εργασίας θα τα έλεγα εγώ.. Κινούνται ακριβώς λοιπόν σ΄ αυτή τη λογική των προηγούμενων ετών.
Άρα το θέμα είναι το εξής. Να αντιληφθούμε ότι ο οδικός χάρτης, που υποτίθεται βγάζει έξω από το μνημόνιο και επαγγέλλεται ο κ. Σαμαράς, είναι ένας δρόμος ο οποίος μας οδηγεί βαθιά και μόνιμα σε μια παρατεταμένη λιτότητα, σε ένα εμπεδωμένο μνημονιακό καθεστώς για την Ελλάδα για τις επόμενες δεκαετίες.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: