13.10.14

«Χειρουργικός» ανασχηματισμός...

Η κυβέρνηση δεν «τραβάει», οι νέοι υπουργοί της Ν.Δ. δεν κατάφεραν να προσελκύσουν το ακροατήριο που προσδοκούσε ο Σαμαράς, δημιούργησαν μεγαλύτερες ρωγμές στην εικόνα της κυβέρνησης και γι’ αυτό πλέον ακόμη και στα υπόγεια του Μαξίμου συζητούν «χειρουργικό» ανασχηματισμό.

Μετά την...

παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, την Παρασκευή τα μεσάνυκτα, ανοίγει ο δρόμος για μικρές αλλαγές εάν ο Σαμαράς τελικώς αποδεχθεί τις εισηγήσεις που του έχουν κάνει. Το γεγονός ότι «κράτησε πίσω» τον Άδωνι Γεωργιάδη στη συζήτηση της πρότασης εμπιστοσύνης δείχνει ότι ο πρωθυπουργός αποδέχθηκε τις εισηγήσεις αφενός να περιορίσει το «σκληρό ροκ» και αφετέρου να επαναπροωθήσει τα πρόσωπα που ενισχύουν την εικόνα της μεταρρυθμιστικής κυβέρνησης περιορίζοντας την εικόνα της στροφής προς τα δεξιά.

Στο πλαίσιο αυτό, αφού η κυβέρνηση αποφάσισε να αγοράσει χρόνο έως τον Φεβρουάριο, στενοί του συνεργάτες εισηγήθηκαν να ανακατέψει λίγο την τράπουλα με αφορμή τη διαδοχή Αβραμόπουλου στο υπουργείο Άμυνας. Ο Σαμαράς ήταν έως πριν από λίγες μέρες εντελώς αρνητικός, αλλά νεότερες πληροφορίες λένε ότι το σκέφτεται ύστερα από ποιοτικές δημοσκοπήσεις που δείχνουν υστέρηση στο επικοινωνιακό πεδίο.

«Κάθε φορά που βγαίνει η Βούλτεψη στην τηλεόραση, χάνουμε και έναν πόντο» έλεγε μεταξύ σοβαρού και αστείου στέλεχος της κυβέρνησης αναδεικνύοντας το πρόβλημα που υπάρχει με την επικοινωνιακή πολιτική. Αν και ο Δημήτρης Σταμάτης στηρίζει τη Βούλτεψη, ο Γιώργος Μουρούτης τη «θάβει» παντού, αφού θεωρεί ότι δεν έχει δυνατότητες να επικοινωνήσει σωστά την κυβερνητική πολιτική.

Το πρόβλημα είναι ότι τα ανακλαστικά της κυβέρνησης σε πολιτικά θέματα ή και γκάφες υπουργών είναι εξασθενημένα και το κυβερνητικό επιτελείο πάσχει σοβαρά σε αυτόν τον τομέα. Η πρόταση που έχει στα χέρια του ο Σαμαράς αναφέρει, όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το «Ποντίκι», πως θα μπορούσε να μετακινηθεί η Βούλτεψη στη θέση του Αβραμόπουλου και να οριστεί νέος κυβερνητικός εκπρόσωπος.

«Χρειάζεται ένα λαμπερό, νέο πρόσωπο, που να μην είναι ξύλινο» λένε στο Μαξίμου, αλλά δεν έχουν εντοπίσει τον... αστέρα. Έχουν πέσει προτάσεις για τον γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο και τον Γιώργο Κουμουτσάκο, αλλά δεν φαίνεται να γίνονται εύκολα αποδεκτές, καθώς διατυπώνεται έντονος αντίλογος.


Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: