12.10.14

Με λεωφορεία και… υδροπλάνα στην Αμφίπολη...

Με λεωφορεία και… υδροπλάνα στην Αμφίπολη 
Σε ένα γλυκό «θρίλερ» εχει μετατραπεί η Αμφίπολη, καθώς αποκαλύπτονται σιγά σιγά σημαντικότατα ευρήματα.
Το ενδιαφέρον όχι μόνο παραμένει αμείωτο αλλά...
κλιμακώνεται μέρα με τη μέρα. Πλέον η Αμφίπολη είναι μία περιοχή που έχει γίνει ευρέως γνωστή στο εξωτερικό.
Καθημερινά τηλεοπτικά συνεργεία ακόμη και από τα μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα του κόσμου αλλά και απλός κόσμος επισκέπτονται τον τύμβο επιχειρώντας να δουν από κοντά τις ανασκαφές, να γευθούν μια δόση «αρώματος αρχαιολογικού μυστηρίου» και να ανταλλάξουν εκτιμήσεις για το ποιος είναι θαμμένος στο εντυπωσιακό ταφικό σύνολο.
Και ενώ τα αυτοκίνητα και τα λεωφορεία ήταν τα βασικά μέσα μεταφοράς των επισκεπτών στην Αμφίπολη, σύντομα ίσως να έχουν και ένα νέο μέσο στη διάθεσή τους. Η τεράστια δημοσιότητα που πήραν τα αρχαιολογικά ευρήματα στον λόφο Καστά της Αμφίπολης και η χρυσοφόρα προοπτική που διανοίγεται για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής οδήγησαν την εταιρία Υδροπλάνα Ελλάδος Α.Ε να καταθέσει αίτηση για τη δημιουργία υδατοδρομίου στην περιοχή.
Όπως διευκρινίζει μάλιστα, θέλει να ξεκινήσουν από τον ερχόμενο Μάιο κιόλας τα δρομολόγια.
Με έγγραφο που απέστειλε στον δήμο της περιοχής ζητάει να δοθεί άδεια προσέγγισης στο λιμάνι προκειμένου να μεταφέρονται οι τουρίστες στην Αθήνα και άλλους σταθμούς που ήδη έχει.
Το θέμα αδειοδότησης υδατοδρομίου θα τεθεί αρχικά στο Λιμενικό Ταμείο Αμφίπολης και εντός των ημερών στο δημοτικό συμβούλιο, ενώ η ανάθεση της εταιρίας που θα αναλάβει τα δρομολόγια, θα γίνει με διαγωνισμό. Φυσικά το ενδεχόμενο η Αφίπολη να συνδεθεί με υδροπλάνα με την υπόλοιπη χώρα ανοίγει νέους δρόμους στην τουριστική αξιοποίησή της.
πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: