10.10.14

Αίτηση θεραπείας (από την... ανάποδη) για το Δήμο Βερύκιο ...


Το ΕΣΡ πιάνει ξανά την υπόθεση για τα ομοφοβικά σχόλια του δημοσιογράφου με τις... ιδιαιτερότητες.
Την Τρίτη το πρωί λοιπόν, το ΕΣΡ θα επανεξετάσει την υπόθεση για όσα τραγικά είπε ο δημοσιογράφος για ...
τον Αύγουστο Κουρτώ, κατά τη διάρκεια της πρωινής του εκπομπής στον «Alpha 98.9». Κλήθηκε ο ίδιος ο συγγραφέας να καταθέσει στο συμβούλιο την άποψή του, το e-tetRadio θα είναι φυσικά εκεί και θα σας έχουμε άμεση ενημέρωση.
Σας υπενθυμίζουμε, το ΕΣΡ έχει επιβάλλει μία ποινή-χάδι στον Βερύκιο (ΕΔΩ όσα λέγαμε τότε). Αναμενόμενη λοιπόν η αίτηση θεραπείας αλλά από την... ανάποδη! Για πρώτη φορά ίσως στα χρονικά του ΕΣΡ επανεξετάζεται μία υπόθεση επειδή η ποινή είναι... μικρή. Πάντοτε γίνεται το αντίθετο. Πάντοτε οι αιτήσεις θεραπείας γίνονται από τους ενδιαφερόμενους με σκοπό τη μετρίαση της όποια ποινής. Θα μιλήσουμε και με τον κ. Λασκαρίδη (τον πρόεδρο του ΕΣΡ) την Τρίτη, να δούμε τι θα μας πει.
Στον Άρη Δημοκίδη και το lifo.gr μίλησε ο δικηγόρος του συγγραφέα, κ. Βασίλης Σωτηρόπουλος: «Το χαμηλό πρόστιμο οφείλεται στο ότι το ΕΣΡ δεν εφάρμοσε την διάταξη για τον ομοφοβικό λόγο που περιέχει ο Κώδικας Δεοντολογίας που η ίδια η ανεξάρτητη αρχή έχει συντάξει και εγκρίθηκε με το άρθρο 4 του π.δ.77/2003. Ζητάμε να τροποποιηθεί η απόφαση, να απαλειφθεί η ομοφοβική αναφορά σε “σεξουαλικές ιδιαιτερότητες” του συγγραφέα, να διορθωθεί πρώτ' απ' όλα το όνομά του στην απόφαση και να εφαρμοστεί σωστά η νομοθεσία, χωρίς προκαταλήψεις και αστερίσκους».

e-tetradio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: