17.10.14

Μαλλιά - κουβάρια...

Ένταση με αβέβαιο τέλος επικρατεί μεταξύ του επίσημου ΠΑΣΟΚ και της...
κίνησης των «75». Η κίνηση των «75» απάντησε με οξύτητα στις διαρροές του γραφείου Τύπου της Χαρ. Τρικούπη για το κείμενο με τις 4.000 υπογραφές μικρομεσαίων στελεχών που ζητούν αλλαγή πορείας του ΠΑΣΟΚ, αποσύνδεση από την Δεξιά και με το σύνθημα «Όλα από την αρχή» έθεσαν ευθέως θέμα ηγεσίας.

Οι συνεργάτες του Βενιζέλου επιχείρησαν από την Δευτέρα, οπότε κοινοποιήθηκε το κείμενο με τις 4000 υπογραφές, να το απαξιώσουν σημειώνοντας ότι πολλοί από αυτούς έχουν αποχωρήσει από το κόμμα και καταφέρονται εναντίον του ενώ άλλοι τηλεφώνησαν στα κεντρικά γραφεία του κόμματος προκειμένου να διαψεύσουν ότι υπέγραψαν το κείμενο.

Την Παρασκευή η κίνηση των «75», δίνοντας την απάντηση της σχολίασε ότι «Οι γνωστοί "κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη" μέρες τώρα καταβάλουν ιδιαίτερη προσπάθεια να υποτιμήσουν και να υπονομεύσουν την σημασία των 4000 στελεχών του ΠΑΣΟΚ, που με την ανακοίνωση μας ζητάμε συνέδριο ΠΑΣΟΚ τώρα, αλλαγή πολιτικής, συνέδριο για όλους και για όλα».

Επιπλέον ανέφερε ότι «Ξέρουν καλά στην Χαριλάου Τρικούπη ότι οι 4000 είναι διαχρονικά και μαχητικά στελέχη του Κινήματος. Ότι το ήθος και η αγωνιστικότητα του συνοδεύεται με επάρκεια επιχειρημάτων και πίστη σε ιδανικά και οράματα. Δεν εκφραζόμαστε με κραυγές και ύβρεις. Αντιθέτως είναι οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη που υβρίζουν και χυδαιολογούν εις βάρος συναγωνιστών που αξίζουν σεβασμού και προσοχής».

Οι «75» σημειώνουν για την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ ότι «αντί να τους προβληματίζει η αγωνία που εκφράζεται από τους 4000 και πολλούς άλλους για την πορεία του Κινήματος κάποιοι χωρίς συναίσθηση για το που οδηγούμαστε πιέζουν, για ανακλήσεις και διαψεύσεις για τη συνομολόγηση του κειμένου και του περιεχομένου του».

«Απευθυνόμενοι σε όσους μας αμφισβητούν δηλώνουμε ότι θα μας ξαναβρούν παρόντες, ενωμένους να παρεμβαίνουμε με το θάρρος της γνώμης μας για τις εξελίξεις στη Χώρα και στο ΠΑΣΟΚ και τους διαβεβαιώνουμε ότι την επόμενη φορά δεν θα είμαστε 4000 αλλά πολύ περισσότεροι», καταλήγει στην απάντηση της η κίνηση των «75».

Να σημειώσουμε ότι αρνητικά σχόλια για τις τελευταίες εσωκομματικές εξελίξεις έκανε χθες το βράδυ και ο Ευάγγελος Βενιζελος μιλώντας σε στελέχη που συνεργάστηκαν μέσω της «Ελιάς» με το ΠΑΣΟΚ και επιθυμούν να συνεργαστούν ξανά στο πλαίσιο της δημοκρατικής παράταξης.

Συγκεκριμένα, επιτιθέμενος για μια ακόμη φορά στην παπανδρεική πτέρυγα είπε ότι δεν μπορούν αυτοί που υπέγραψαν και στήριξαν το πρώτο μνημόνιο και επέβαλαν τις τρομακτικές θυσίες του ελληνικού λαού τώρα να ασκούν κριτική. «Αλλά αυτή είναι μια συζήτηση που θα γίνει σε άλλο χώρο και άλλο χρόνο», είπε χαρακτηριστικά.

Ενδεικτικό της οξύτητας και της έντασης είναι ότι σήμερα κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο μια αφίσα που επαναλαμβάνει τη φράση του Ευάγγελου Βενιζέλου από την εκδήλωση της 3ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο για τα 40 χρόνια του ΠΑΣΟΚ ότι η μονή προϋπόθεση να είναι κανείς μέλος του ΠΑΣΟΚ είναι «να ψηφίσεις ΠΑΣΟΚ και στο παραβάν», αμφισβητώντας ευθέως ότι όσοι του ασκούν κριτική ψηφίζουν και το κόμμα στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις...
topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: